AББ инвестира $30 млн. в нов завод за зарядни станции


28
юли
2020

АББ стартира строителството на новото си съоръжение в Сан Джовани Валдарно, Италия, което ще служи като глобален център за върхови постижения и производствен обект за зарядна инфраструктура за електрически превозни средства. Очаква се съоръжението с площ 16 000 квадратни метра да започне да функционира до края на 2021 година.

Като световен лидер на пазара на решения за електрическа мобилност, инвестицията от 30 милиона щатски долара в това ново съоръжение е допълнително доказателство за постоянния ангажимент на АББ да стимулира иновациите в този бързо развиващ се сектор. Това следва инвестиция в размер на 10 милиона щатски долара в нов изцяло устойчив глобален централен офис за електрическа мобилност и център за научноизследователска и развойна дейност (НИРД), изграден в кампуса на Техническия университет в Делфт, Хеертйеслаан, Нидерландия, който официално трябва да започне работа по-късно тази година.

Новият завод ще произвежда цялото портфолио на АББ от DC зарядни станции за електрически превозни средства, от устройства за домашна употреба до системи за инсталиране в обществени зони и такива, посветени на градския обществен транспорт. Освен това, той ще спомогне допълнително за растежа и иновациите на АББ в сектора на електрическата мобилност.

Джампиеро Фризио, ръководител на дивизия „Интелигентно захранване“ на АББ, коментира: „Днес е важен момент за нашия бизнес за електрическа мобилност. Ние в АББ движим напредъка в сектора от повече от десетилетие и това ново, най-съвременно съоръжение ще допринесе значително за по-нататъшното развитие на глобалния преход към електрическа мобилност с нулеви емисии.“

Междувременно, интегрирането на възобновяеми източници на енергия като слънчеви панели на покрива, оптимизирана система за отопление и охлаждане и въвеждането на електрически парк от превозни средства за служителите, логистичните, търговски и сервизни екипи ще помогнат за намаляване на въздействието на съоръжението върху околната среда.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин