944 участници в квалификациите на Drivers Fuel Challenge 2016

Българският шампион в състезанието по икономично шофиране на камион на Volvo Trucks ще стане ясен на националния финал в Бургас


22
юни
2016

С рекорден брой от 944 участници приключиха тазгодишните квалфикации в традиционното състезание по икономично шофиране на камион на Volvo Trucks – Drivers Fuel Challenge 2016. Това затвърждава надпреварата като най-масовата сред водачите на тежкотоварни автомобили у нас и една от най-мащабните в региона на Централна и Източна Европа.

Надпреварата стартира на 10 май в Благоевград и премина през още 7 български града – София, Пловдив, Бургас, Плевен, Севлиево, Варна и Русе. Тази година за първи път се проведоха и допълнителни предварителни кръгове в големи транспортни компании, като така беше дадена възможност на техните международни шофьори също да се включат, без това да нарушава работния им график. Техните резултати бяха отчетени на база данните от интелигентната система за управление на автопарка Dynafleet и обхващаха периода март-април 2016 г.

Националният шампион по икономично шофиране на България ще бъде определен по време на финала на състезанието на 23 юни 2016 г. в Бургас.Той ще представи страната ни на регионалния шампионат, който ще се проведе на “Хунгароринг”. Освен за титлата „Най-икономичен шофьор“ за Централна и Източна Европа, българският представител ще се бори и за чисто нов лек автомобил Volvo V40. Световният финал на състезанието ще се проведе  на 8-9 септември в Гьотеборг, Швеция.

Още по темата

Card image cap
Три български отбора на Shell Eco-marathon Европа

19
февр.
2016

Родните таланти ще бъдат сред 229-те участници от 28 страни, които с помощта на иновативни похвати се стремят да разработят най-екологичните превозни средства

Card image cap
Ford печели Оскар за най-добър малък двигател за 5-а поредна година!

1
юни
2016

1 от 5 автомобила Ford, продадени в Европа, са с 1.0-литровия EcoBoost

Card image cap
София Ауто празнува 15 години

24
февр.
2016

От автомобилния дилър планират различни промоции по повода

Card image cap
Министерството на младежта и спорта подкрепя българските отбори в Shell Eco-marathon Европа 2017

30
мар.
2017

Българските отбори отбелязват десет години от първото си участие в престижното състезание с нов патрон

Card image cap

В последния брой:

Архив >