944 участници в квалификациите на Drivers Fuel Challenge 2016

Българският шампион в състезанието по икономично шофиране на камион на Volvo Trucks ще стане ясен на националния финал в Бургас


22
юни
2016

С рекорден брой от 944 участници приключиха тазгодишните квалфикации в традиционното състезание по икономично шофиране на камион на Volvo Trucks – Drivers Fuel Challenge 2016. Това затвърждава надпреварата като най-масовата сред водачите на тежкотоварни автомобили у нас и една от най-мащабните в региона на Централна и Източна Европа.

Надпреварата стартира на 10 май в Благоевград и премина през още 7 български града – София, Пловдив, Бургас, Плевен, Севлиево, Варна и Русе. Тази година за първи път се проведоха и допълнителни предварителни кръгове в големи транспортни компании, като така беше дадена възможност на техните международни шофьори също да се включат, без това да нарушава работния им график. Техните резултати бяха отчетени на база данните от интелигентната система за управление на автопарка Dynafleet и обхващаха периода март-април 2016 г.

Националният шампион по икономично шофиране на България ще бъде определен по време на финала на състезанието на 23 юни 2016 г. в Бургас.Той ще представи страната ни на регионалния шампионат, който ще се проведе на “Хунгароринг”. Освен за титлата „Най-икономичен шофьор“ за Централна и Източна Европа, българският представител ще се бори и за чисто нов лек автомобил Volvo V40. Световният финал на състезанието ще се проведе  на 8-9 септември в Гьотеборг, Швеция.

Още по темата

Card image cap
8 революционни технологии за паркиране

30
юни
2016

Bosch прилага интегрален подход към паркирането. Доставчикът на технологии улеснява търсенето на паркомясто чрез иновативните си услуги. А с модерните асистиращи системи се избягват произшествията при паркиране

Card image cap
Dunlop Sport Maxx RT2: за повече сцепление и по-прецизно управление

22
мар.
2016

Новата свръхвисокоскоростна лятна гума осигурява повече сигурност на пътя

Card image cap

В последния брой:

Архив >