944 участваха в тазгодишното издание на традиционното състезание на Volvo Trucks – Drivers Fuel Challenge

2506
2016

 

Стефан Памуклийски от Благоевград е новият шампион по икономично шофиране на камиони на България. Той се пребори за титлата на националния финал на състезанието Drivers Fuel Challenge, организирано от Volvo Trucks. В решаващата фаза 35-годишният победител постигна най-нисък разход на гориво от 16-те финалисти излъчени в тежките предварителни квалификации с рекорден брой участници – 944.

На второ място се класира шампионът от 2013 година – Кънчо Кънчев от Габрово. Третото място завоюва бургазлията Величко Праматаров, който представи достойно Бургас – градът-домакин финала на Drivers Fuel Challenge 2016.

Стефан Памуклийски ще представи страната ни на регионалния шампионат, който ще се проведе на световноизвестната писта от Формула 1 – “Хунгароринг” в Унгария. Освен за титлата „Най-икономичен шофьор“ за Централна и Източна Европа, българският представител ще се бори и за чисто нов лек автомобил Volvo V40, R Design. Световният финал на състезанието ще се проведе  на 8-9 септември в Гьотеборг, Швеция.

Рекордният брой участници в Drivers Fuel Challenge 2016 утвърди състезанието като най-масовото сред водачите на тежкотоварни автомобили у нас и едно от най-мащабните в региона на Централна и Източна Европа. Надпреварата стартира на 10 май в Благоевград и премина през още 7 български града – София, Пловдив, Бургас, Плевен, Севлиево, Варна и Русе. Тази година за първи път се проведоха и допълнителни предварителни кръгове в големи транспортни компании, клиенти на марката, като така беше дадена възможност на техните международни шофьори също да се включат, без това да нарушава работния им график. Техните резултати бяха отчетени на база данните от интелигентната система за управление на автопарка Dynafleet и обхващаха периода март-април 2016 г.

За първи път до решаващата фаза стигна и дама – Десислава Йорданова от Силистра.desislava-yordanova stefan-pamukliiski

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин