9 септември – емблематичен ден за света на колела

0909
2020

На Световния ден на електромобила – 9 септември, шофьори от над 60 държави поеха ангажимент за преминаване към електрическо превозно средство

Онлайн кампанията за обещание, стартирана от АББ и Green.TV като част от Световния ден на електромобила, насърчава шофьорите да признаят решаващата роля, която електромобилите могат да играят за напредъка на устойчивата мобилност, поемайки ангажимент, че следващата кола, която карат, ще бъде електрическа.

Досегашните резултати вече показват кои държави са на водещо място, когато става въпрос за предприемане на действия. В момента Великобритания е начело с 29% от регистрираните. По петите ѝ са Индия (13 %) и Съединените американски щати с 11 %.

Партньорството на АББ със Световния ден на електромобила допълва съществуващото спонсориращо партньорство в шампионата на Шампионата на ФИА АББ Формула Е – първата изцяло електрическа автомобилна световна състезателна серия. АББ Формула Е съществува, за да стимулира напредъка в електрическата мобилност чрез ускоряване на техническите иновации в конкурентна среда.

Тарак Мехта, президент на бизнес направление „Електроснабдяване и електрообзавеждане” на АББ, коментира: „Днешната дата отбелязва важен етап в историята на електрическата мобилност с първия в света ден на електромобила. Като главен партньор, АББ се радва да види толкова много хора от цял свят да предприемат положителни действия, подписвайки обещанието.

Като световен лидер в електрическата мобилност, АББ се ангажира да стимулира иновациите в сектора, като подкрепя по-разширеното приемане на електрически превозни средства. АББ има ненадминат опит в електроснабдяването и електрообзавеждането с продадени повече от 14 000 DC бързи зарядни устройства в над 80 страни. Наскоро АББ получи наградата Глобален лидер в електрическата мобилност за 2019 г., за ролята си в подкрепа на международното приемане на решения за устойчив транспорт.

Все още има време да направите своето обещание на www.worldevday.org/ev-pledge. Кампанията ще бъде активна и на самия Световен ден на електромобила чрез глобалната мрежа от партньори и поддръжници на събитието, с допълнителни актуализации за регистрациите, които предстоят.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин