800 конски сили и 49 см клиренс в пикап за 1,4 млн. лева!

2802
2020

Запознайте се с Brabus 800 Adventure XLP! На практика това е много дълга версия на G-класата с огроооомен клиренс – цели 49 см! Те са постигнати благодарение на редукторни мостове. 4-литровият V8 двигател с два турбокомпресора заводски генерира 585 к.с. и 850 Нм – а след тунинга агрегатът постига 800 „коня“ и 1000 Нм. Тунинг компанията със седалище в германския град Ботроп обещава ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,8 сек. Заради високия център на тежестта и 22-цоловите гуми за всякакви терени обаче максималната скорост била ограничена на 210 км/ч.

За да осигури място за товарен „леген“, Brabus увеличава междуосието с цели 50 см. Така „кубчето“ вече се разпростира на 5,31 метра – с 69 см повече от оригинала (без резервна гума на задния капак). Тунинг компанията обещава, че модификациите по рамата по никакъв начин не влияят върху устойчивостта на усукване на каросерията.

Самата товарна зона е изработена от стомана, само страничните части са направени от карбон – с цел намаляване на теглото. Към другите атрактивни промени спадат атрактивен нов преден капак с Powerdome, предна броня с лебедка, както и багажник на покрива с карбонов спойлер и четири допълнителни LED-светлини.

И ако всичко това не ви се вижда достатъчно интересно, можете да си поръчате и Wingcopter за покрива. Да, прочетохте правилно – става въпрос за Highend-дрон, който може да пренася например спасително оборудване на разстояние до 120 км/ч, напълно сигурно и автономно. А цената? Удоволствието да притежаваш Brabus 800 Adventure XLP в модификацията „First Edition“ излиза минимум… 685 000 евро (ок. 1,4 млн. лева).

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин