80% ръст при електрифицираните BMW-та


20
юни
2017

BMW Group продължава позитивната тенденция при продажбите от последните месеци като реализацията към май възлиза на 208 447 превозни средства, което е с 5,7% повече в сравнение с май м.г. През първите пет месеца на годината продажбите на трите премиум марки BMW, MINI и Rolls-Royce на BMW Group реализират увеличение с 5,7% до 998 185 екземпляра.

„Клиентите по целия свят са развълнувани от нашите иновативни, нови продукти“, коментира д-р Иън Робъртсън, член на Борда на директорите на BMW AG, отговарящ за продажбите и марката BMW“. „През май отново постигнахме устойчив и печеливш растеж при нашите три премиум автомобилни марки, както и при BMW Motorrad“, каза той. „Растежът в BMW е отчасти задвижен от разширяващата се електрифицирана гама – продажбите на тези автомобили са се увеличили с над 80% през първите пет месеца. С осемте модела BMW Group предлага на своите клиенти най-широката гама електрифицирани премиум автомобили, налични на пазара днес. “

Търсенето на автомобили с алтернативно задвижване продължава да се развива изключително динамично: продажбите на моделите BMW i и BMW iPerformance се увеличават със 73,4% през май (7336 екземпляра). Годишните доставки на електрифицирани модели достигат 33 221 екземпляра, което е с 80,6% повече. Сред останалите фактори, този силен ръст се дължи на BMW 530e iPerformance, който се предлага от март т.г.. MINI Cooper SE Countryman ALL4 Plug-in хибрид (на пазара от юни) ще разшири продуктовата гама на електрифицираните автомобили.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин