Нашите съвети » Най-добрите електромобила на германския пазар: Skoda Enyaq iV

Най-добрите електромобила на германския пазар: Skoda Enyaq iV

0802
2022

Продажбите на електромобили в Германия нарастват, а изборът става все по-голям: кой модел да избера? AUTO BILD ще ви представи осемте най-доброи електромобила на пазара към момента – от BMW до Smart.

Интересът към автомобилите с електрическо задвижване в Германия постоянно расте – растат и продажбите им: за сравнение през 2021 г. броят на новорегистрираните електромобили в Германия е нараснал спрямо предходната година с 83,3 процента! За същия период пък броят на новорегистрираните Plug-in хибриди се е увеличил с 62,3 процента. Общият пазарен дял на автомобилите с този вид задвижване е 26 процента. Той надхвърля дори дела на новорегистрираните дизелови автомобили (20 процента). Постоянно нараства и изборът от модели, видове батерии и техника на зареждане. Затова не е лесно да добиете точна представа. По тази причина AUTO BILD ще ви представи осемте най-атрактивни електромобила в Германия към момента. Ето най-важната информация: какво могат, колко струват и какво ги отличава.

Skoda Enyaq iV – изгоден електрически SUV

Skoda Enyaq е един от най-интелигентните електромобили на пазара в момента. Със страхотен дизайн, прилично място и доста приятни динамични характеристики. Чешкият майстор на спокойното и удобно пътуване! Естествено преди всичко моделът е практичен, следвайки философията на марката Skoda и блестейки с голямо пространство. С дължина от 4,65 метра и широчина от 1,88 метра електрическият SUV е позициониран между Karoq и Kodiaq. Типично за електромобил е дългото междуосие от 2,8 метра и екстремно късите надвеси на каросерията. Четири задвижвания (148 до 265 к.с.) и три капацитета на батерията (55, 62 и 82 кВтч.) предлага дъщерната фирма на VW.

Enyaq се предлага и във версия Coupé от 2022 г.

Топ-батерията позволява изминаването на до 536 километра, а на борда ще разполагате с хитроумни екстри (като чадъри в предните врати). Кокпитът изглежда доста просторен  и се управлява без загадки. Дисплеят на скоростомера е сравнително малък. Ако искате да получавате повече информация, трябва да си поръчате Head-up-дисплей (в пакет със системата Infotainment Plus). Практично: задното стъкло е сравнително вертикално, което допринася за добре използваем багажник. Ако пък предпочитате скосената линия на покрива: от началото на 2022 г. Enyaq се предлага и във вариант Coupé.


ИЗВОД: Skoda Enyaq е електромобилът за пресметливи в отбора на концерна VW (с ID.4 и Q4 e-tron). „Чехът” предлага най-много място, а най-изгодната базова цена също ще ви хареса. Enyaq iV се предлага на цена от 70 480 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ