Нашите съвети » 8-те най-добри електромобила на германския пазар: Hyundai Ioniq 5

8-те най-добри електромобила на германския пазар: Hyundai Ioniq 5

0602
2022

Продажбите на електромобили в Германия нарастват, а изборът става все по-голям: кой модел да избера? AUTO BILD ще ви представи осемте най-доброи електромобила на пазара към момента – от BMW до Smart.

Интересът към автомобилите с електрическо задвижване в Германия постоянно расте – растат и продажбите им: за сравнение през 2021 г. броят на новорегистрираните електромобили в Германия е нараснал спрямо предходната година с 83,3 процента! За същия период пък броят на новорегистрираните Plug-in хибриди се е увеличил с 62,3 процента. Общият пазарен дял на автомобилите с този вид задвижване е 26 процента. Той надхвърля дори дела на новорегистрираните дизелови автомобили (20 процента). Постоянно нараства и изборът от модели, видове батерии и техника на зареждане. Затова не е лесно да добиете точна представа. По тази причина AUTO BILD ще ви представи осемте най-атрактивни електромобила в Германия към момента. Ето най-важната информация: какво могат, колко струват и какво ги отличава.

4. Hyundai Ioniq 5 – дизайнерско творение

Пазарният събрат на Kia EV6 също впечатлява с оригинален дизайн и пърформънс. Той също зарежда бързо както и своя колега по платформа, като „кореецът” се предлага с два вида батерии (58 и 72,6 кВт.) и степени на мощността от 170 до 305 к.с. На снимката моделът изглежда като компактен автомобил а ла VW Golf, като в действителност дългият 4,63 метра електромобил е малко по-голям. Сред превъзходните качества на Ioniq 5 е доста интелигентната му технология. Ниският център на тежестта и свободно аранжираната централна конзола осигуряват отлично усещане за простор, седалките са щедро оразмерени и меко тапицирани. Благодарение на двата си големи монитора кокпитът изглежда модерен, луксозен и различен. Вместимостта на багажника също е на прилично ниво: 527 до 1587 литра, а под предния капак има още един товарен отсек с 57 литра (24 литра при моделите с двойно задвижване).

Hyundai предлага опционален соларен покрив за Ioniq 5

Освен Hyundai монтира в автомобила детайли, които иначе се срещат рядко: в дигиталния дисплей на водача видеоизображения помагат за справяне с мъртвата зона; благодарение на 230-волтова букса можете да зареждате лаптопа си и други устройства. А с натискане на бутон на ключа (доплащане) автомобилът може сам да маневрира и да излиза от тесни паркоместа. Предлага се дори опционален соларен покрив, който според Hyundai осигурява годишно допълнителен пробег от 2000 километра. Оценката на тестващия редактор на AUTO BILD Ян Хорн: „Много приличен като електромобил, а освен това динамичните му характеристики са на ниво. Благодарение на 800-волтовата система можете да заредите модела на Hyundai изключително бързо. Дребните слабости при управлението на кокпита се компенсират от оригиналността.“

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ