8-те най-добри електромобила на германския пазар: Kia EV6

0302
2022

Продажбите на електромобили в Германия нарастват, а изборът става все по-голям: кой модел да избера? AUTO BILD ще ви представи осемте най-доброи електромобила на пазара към момента – от BMW до Smart.

Интересът към автомобилите с електрическо задвижване в Германия постоянно расте – растат и продажбите им: за сравнение през 2021 г. броят на новорегистрираните електромобили в Германия е нараснал спрямо предходната година с 83,3 процента! За същия период пък броят на новорегистрираните Plug-in хибриди се е увеличил с 62,3 процента. Общият пазарен дял на автомобилите с този вид задвижване е 26 процента. Той надхвърля дори дела на новорегистрираните дизелови автомобили (20 процента). Постоянно нараства и изборът от модели, видове батерии и техника на зареждане. Затова не е лесно да добиете точна представа. По тази причина AUTO BILD ще ви представи осемте най-атрактивни електромобила в Германия към момента. Ето най-важната информация: какво могат, колко струват и какво ги отличава.

Нещо се насочва към нас! Kia EV6 зарежда почти с бързината на Porsche Taycan. Корейците могат да правят електромобили! Kona и компания вече доказаха, а сега се появява и Kia EV6 върху новата електрическа платформа E-GMP на концерна-майка Hyundai. Техниката е впечатляваща преди всичко с високата си скорост на зареждане: с 800-волтова техника корейският електромобил зарежда за 18 минути батерията си от 10 на 80 процента или осигурява ток за пробег от 100 километра за 4,5 минути – тук дори няма да успеете да изпиете едно кафе. На дължина от 4,68 метра EV6 по-скоро е малко по-висок Shooting Brake, отколкото SUV. При това може да се управлява доста добре – в различни варианти: със задно или двойно задвижване, с батерия с капацитет от 58 или 77,4 кВтч., с мощност от 170 до 585 к.с. и с пробег до 528 километра.

Впечатленията от шофирането на редактора на германския AUTO BILD Андреас Май: „Изненадан съм, колко пъргаво и без почти никакви странични накланяния се управлява този почти двутонен колос. Всичко по EV6 е със стегната настройка – окачване, управление, реакцията на педала на газта в спортен режим. Във всяка една ситуация автомобилът може да се усеща като по-малък.“ Затова пък никак немалко е пространството във вътрешното пространство на електрическия „кореец”: 2,90 метра междуосие! Това се отразява благоприятно най-вече на возещите се отзад пасажери – те могат спокойно да кръстосат крака, да свържат смартфона си с предната седалка или централната конзола, както и да използват 220-волтова букса. Открихме шест букси за зареждане. При спешни случаи EV6 може да даде ток и на пералнята ви машина или да зареди електрическия ви велосипед: благодарение на адаптера си EV6 служи като източник на електроенергия. Тази услуга обаче се предлага само в най-скъпото ниво на оборудване. Оценката на германския ни редактор Андреас Май: „Новата Kia EV6 не е специално предложение, но нейното предложение е от специална класа. Зарежда два пъти по-бързо от конкуренцията на VW, управлява се спортно-стегнато, предлага наистина много място. Най-добрият електромобил в този ценови клас към момента“.
Цена: от 92 800 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин