8-степенна трансмисия за вановете на Citroen


4
апр.
2018

Citroën представя нова автоматична скоростна кутия в гамата на C4 SpaceTourer и Grand C4 SpaceTourer с дизеловия двигател BlueHDi 160. Също така, считано от месец май, името Picasso се заменя от SpaceTourer, което наименование ще обедини MPV моделите, които превозват от 5 до 9 души на борда и предлагат забележим дизайн, уникално преживяване по отношение на комфорта, технологии и двигатели от последно поколение. C4 SpaceTourer и Grand C4 SpaceTourer представят двигателя BlueHDi 160 S&S, който е първият с 8-степенна автоматична скоростна кутия. С това предложение, двата модела осигуряват комфорт от най-висок клас, лекота на управление и отлични показатели.

Citroen официално представя новото име “SpaceTourer”, което обединява група модели и заменя името “Picasso”. Общият подпис “SpaceTourer”, представен по време на автомобилното изложение в Женева, включва три модела MPV (включително SpaceTourer), които са символ на простор и възможности без ограничения. Модерни, лесни за използване и ориентирани към семейства, трите модела осигуряват изключителен комфорт за всички пасажери, както и съвременен дизайн и технологии.

В гамата на двата MPV модела Citroen представя цялата си експертиза в задвижванията. Най-актуалното предложение е 8-степенната автоматична скоростна кутия от последно поколение. Първоначално тя ще се предлага с дизеловия двигател BlueHDi 160 S&S, а по-късно през годината ще бъде комбинирана и с други мотори.

Разработена съвместно с японската компания Aisin, скоростната кутия “Efficient Automatic Transmission” предлага и ръчно превключване на предавките посредством лостчета, разположени зад волана. Трамсмисията е високоефективна и осигурява комфорт в ежедневието, благодарение на:

  • намалената с около 7% консумация на гориво в сравнение със скоростната кутия EAT6 (благодарение на двете допълнителни предавки), подобрения КПД и увеличението до 20 км/ч на функциятаStop & Start, по-компактното и намалено тегло спрямо скоростна кутия ЕАТ6 (с около 2 кг.).
  • оптимизираното предаване на въртящия момент на двигателя към скоростната кутия, което осигурява комфорт и плавно превключване на предавките, и двете допълнителни предавки, които позволяват да се намали рязката промяна на оборотите на двигателя при всяка смяна на предавка.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >