8-кратният рали шампион Димитър Илиев става кандидат-депутат


12
окт.
2021

След Крум Дончев (БСП) още един рали ас се готви да влезе в политиката. Става въпрос за 8-кратния рали шампион на България Димитър Илиев, който ще бъде водач на листата на водената от Кирил Петков и Асен Василев партия „Продължаваме промяната” в Кърджали, а в листата за Перник ще бъде на четвърто място.

Редом с вече покойните Илия Чубриков и Тодор Славов, Димитър Илиев е един от най-успешните (и в международен план) български автомобилисти на всички времена. Освен с успехите си по трасетата, Митко е известен и с дейността си като преподавател в Национална спортна академия „Васил Левски“, както и с развитието на Safety Driving Academy, която е обучила хиляди водачи как да бъдат по-безопасни на пътя. Неговият баща и основен ментор Владимир доскоро беше председател на БФАС.

В кандидатите на „Продължаваме промяната“ откриваме още едно име, познато от средите на автомобилизма – това на Георги Гвоздейков, който е втори в листата в Сливен. Гвоздейков беше мениджър на проекта Hyundai Racing Trophy. През 2018 г. постъпва на работа в Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията; Главна дирекция «Гражданска въздухоплавателна администрация». Длъжността която изпълнява и до момента, е «Инспектор летателна годност на граждански въздухоплавателни средства». Работата му е свързана с осъществяването на надзорни и регулаторни функции и повишаване на безопасността в гражданската авиация. Председател е на различни комисии, свързани с изготвянето на нормативни документи и наредби за сертифициране на новопостроени летателни апарати.

Георги Гвоздейков

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин