8-годишен се учи да шофира oт Youtube, кара сестра си в McDonald’s

1804
2017

В малък град в щата Охайо се говори само за това как дете се научило да шофира, гледайки единствено клипове в YouTube, а крайната му цел била да закара сестричката си до заведение за бързо хранене. Според WEIRTON Daily Times, полицаят Якоб Кьолер от Ист Палестин, Охайо, съобщил за поредица обаждания от загрижени граждани, докладващи как малко момче преминава през града с миниван вечерта срещу 10-ти април. В крайна сметка Кьолер проследил виновника до местния McDonald’s . А той се оказал едва на 8 години.

На въпросите, зададени му от служителя на реда, момчето отговорило, че много искало да изяде чийзбургер, но родителите му спели по същото време. Затова и решил да се самообучи как се шофира, като изгледал видео инструкция в YouTube, след което грабнал ключовете на баща си, както и малко пари от спестовната си касичка, настанил 4-годишната си сестра в семейния миниван и потеглил. През целия път, продължил малко под два километра, момчето старателно спазвало законите за движение.

След като е стигнало до McDonald’s, момчето също като оторизиран водач паркирало на лентата за изчакване на поръчките, поръчал чийзбургер, порция пилешки хапки за сестра си, и пържени картофки. Служителите на заведението за бързо хранене си помислили, че някой им е погодил номер.

„От обслужващия персонал са смятали, че родителите са били на задните седалки на минивана, но очевидно случаят не бил такъв“, заявява Кьолер пред Times.

Една история с щастлив край: децата получили своята среднощна закуска и никой не е пострадал.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин