8 години гаранция за Ioniq 5!


9
апр.
2021

Hyundai Ioniq 5 с 800-волтова техника ще бъде на пазара в началото на лятото на 2021 г.!

Ioniq 5 вече е тук! Първият модел на марката за електромобили на Hyundai е оборудван с 800-волтова техника и опционално двойно задвижване. Така Ioniq 5 изпреварва конкуренция (например ID.4, който е 400-волтова мрежа. На плещите на Ioniq 5 лежи нелеката задача, да докаже възможностите на новата платформа за електромобили на Hyundai.

Осем години гаранция за Ioniq 5

Hyundai са известни с щедрата си гаранция. След Kona Elektro и Ioniq Elektro, сега и Ioniq 5 ще се предлага с осемгодишна гаранция. Тя се състои от две части. Hyundai предлага петгодишна гаранция на производителя без ограничение на пробега и удължаването ѝ с три години. Батерията на електромобила също е защитена от осемгодишна гаранция, но тук важи ограничение на пробега от 160 000 километра.

Ioniq 5 е първият автомобил от концерна Hyundai, базиран на новата платформа E-GMP. Благодарение на 800-волтова техника бързото зареждане ще става с лекота. За 18 минути можете да заредите батерията на 80 процента.  А за по-малко от 5 минути ще разполагате с достатъчно батерия, за да изминете пробег от 100 километра. Можете да избирате между батерия с капацитет от 58 кВтч. и пробег от малко над 400 километра по WLTP и 72,6 кВтч. с пробег от 480 километра. Ioniq 5 може дори да тегли ремарке (с тегло до 1,6 тона). Благодарение на междуосието от 3 метра вътрешното пространство ще бъде просторно. В кокпита ще има 12,3-инчов дигитален, както и Head-up-дисплей с Augmented Reality. Вместимостта на багажника на Ioniq 5 ще е 600 литра.

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >