7616 „коня“ по релсите

Siemens достави в България нов локомотив Vectron AC MP с тягова мощност от 5600 киловата


12
май
2016

Siemens AG Австрия и базираната в Пловдив транспортна компания PIMK Rail подписаха договор за закупуване на локомотив Vectron AC Medium Power (MP). Vectron AC MP има тягова мощност от 5600 киловата (7616 к.с.), отговаряйки на най-новите изисквания на ТСОС (Технически спецификации за оперативна съвместимост) и е готов за експлоатация в България, както и в Румъния.

Отделът за финансови услуги на Siemens (SFS) подкрепи PIMK Rail, като уреди и структурира персонализирано финансово решение за нуждите на инвестицията. С подкрепата на Австрийската агенция за експортно кредитиране SFS стана възможно PIMK да получи достъп до нов източник на финансиране (ECA – отговаряща за улесняването на експортното кредитиране) с цел разширяване на бизнеса.

На 26-ти април 2016 г. в центъра за локомотиви на Siemens в Мюнхен бяха извършени технически преглед и приемане на първия Vectron AC MP. В хода на инспекцията представителите имаха възможност да направят пробно каране по железопътното трасе на Siemens на територията на фабриката. „Локомотивът и неговият дизайн напълно отговарят на нашите очаквания. Специални благодарности на Siemens за това, че успяха да организират предаването на локомотива за по-малко от 30 дни след сключването на договора. Това помага на нашия разрастващ се бизнес и сме уверени, че ще получим официална хомологация още това лято. И накрая, но не на последно място, предлаганият от Siemens пакет е уникален, защото включва не само доставката на локомотива, но и финансирането му, което бе от решаващо значение за нашия избор,“ каза Пенко Несторов, председател на PIMK ООД.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин