75 участници в първия кръг от планинския шампионат


12
апр.
2018

АСК „Стари Столици“ и община „Шумен“ за поредна година организират „Мемориал Валерий Великов“ (14-15 Април), първи кръг от националния шампионат по планинско изкачване. В едно от най-добре организираните състезания в националния планински шампионат 3,35 километровото трасе ще приюти рекорден брой участници (75) от цялата страна и от съседна Румъния.

Димитър Георгиев – директор на надпреварата, коментира: „Много сме доволни от този изключително голям брой заявки. Работим активно по асфалтирането и разпределянето на боксовете в сервизната зона, за да можем да поберем екипите на всички участници. До последно работихме и по почистването и подготовката на трасето, което и през тази година остава със същата дължина. Имаме една-единствена промяна по него и тя е свързана с премахването на бордюрите от един от бързите завои, което може би ще подпомогне пилотите да атакуват рекорда на Николай Златков от 2015.“

Сред участниците на тазгодишното издание на „Мемориал Валерий Великов“ са Илия Царски, Христо Манолов, Стефан Стоев, Мартин Сурилов, Георги Василев, Юлиян Телийски и Йордан Атанасов. Тази година организаторите обещават и повече паркоместа за зрителите. По традиция е осигурен и автобус, който ще качва и спуска публика и журналисти между маншовете.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >