75 години спортни автомобили Porsche: история на успеха

2601
2023

През 1948 г. Фери Порше реализира мечтата си за спортен автомобил: Заедно с екипа си създава Porsche 356 „№1“ Roadster. Той бележи раждането на легендарна марка и полага началото на образцова история на успеха – легендата за Porsche. Производителят на спортни автомобили ще
отбележи своята 75-та годишнина през 2023 г. с чествания в цял свят и с Porsche Vision 357.

„75 години Porsche означават новаторски дух, страст и мечти. Ние празнуваме заедно с хора, които се вдъхновяват от мечтите“, казва Оливър Блуме, председател на Изпълнителния борд на Porsche AG. Честванията започват със специалната изложба „Движени от мечтите. 75 години спортни автомобили Porsche“, която отваря на 27 януари в „DRIVE Volkswagen Group Forum“ в Берлин и ще продължи до 10 септември 2023 г. Посетителите ще имат възможност да се потопят във визионерството и начинанията в историята на успеха на Porsche и да запишат собствените си мечти и ценности, използвайки дигитален модул.

Porsche Vision 357

Porsche Vision 357 – в чест на 356 – е отличен пример за това и може да се види за първи път в Берлин. С него екипът на Style Porsche пренася монолитния дизайн в настоящето и демонстрира възможни въплъщения на философията на дизайна в бъдеще: Ярък пример е последователното подобряване на светлинния подпис, едновременно прогресивен и визионерски в начина, по който сочи към бъдещето. Основната концепция отразява взаимодействието между традицията и иновациите: Как би изглеждала мечтата на Фери Порше за спортен автомобил днес?

Има и още две големи годишнини, които ще бъдат отбелязани в юбилейната 75-та година на спортните автомобили Porsche: 60 години на 911 и 100 години на 24-те часа на Льо Ман.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин