720 к.с. и тунинг за Porsche Panamera Turbo S от Techart


24
авг.
2021

Освен Cayenne и компания Porsche предлагат например Panamera Sport Turismo – съвсем пригоден за всекидневието автомобил, който блести и с чудесна мощност. С тунинга на хората от Techart моделът се сдобива с още повече конски сили и доста атрактивна външност!

Признаваме, че дори и на серийната Panamera не ѝ липсва мощност. Особено ако на задния капак пише „Turbo S“. Но винаги е по-добре да имаш повече. И така тунинг-специалистите от Techart са изтръгнали от Panamera Turbo S Sport Turismo още конски сили. За да изглежда подобаващо спортното комби, хората от Technart са го оборудвали с мега-кит и с внушителни алуминиеви джанти. Творението се нарича „GrandGT“ и е достатъчно,за да прави впечатление този спортен модел от Цуфенхаунзен.

Бодикитът включва предна и задна броня, странични прагове – естествено по-широки калници. Те правя Panamera по-широка отпред с 5, както и отзад с 8 см. Отпред големи вентилационни отвори осигуряват приток на свеж въздух, а допълнителни вентилационни отвори има и в задницата. Между тях е разположен нов дифузьор с титанова ауспухова уредба. Бодикитът не изглежда прекалено внушителен и не прави Panamera Sport Turismo по-тежка. Джантите, които се предлагат, са 22-цолови.

Porsche-то на Techart спринтира от 0 до 200 км/ч за 7,5 секунди

4-литровият битурбо V8 двигател е с увеличена от Techart от първоначалните 630 до 720 к.с. и 950 Нм максимален въртящ момент.  Така комбито с 4х4 спринтира за 3 секунди до темпо 100 км/ч, а след 7,5 секунди вече ще се движите двойно по-бързо. Максималната скорост на тази Techart-Panamera е 315 км/ч. Предната броня има за цел да предотвратява прегряването на спирачките и интеркуулера в такъв случай.

В кокпита тунинг-специалистите изпълняват всякакви желания

При желание на клиента Techart променят изцяло кокпита на автомобила. Кожена тапицерия, алкантара, декоративни шевове – всичко това се предлага във всякакви цветове. Свободен избор има и по отношение на цвета на всички болтове и превключвателите за режимите на движение. Освен това добавяме и карбонови лайстни и други декорации.

Тунингът се предлага и за обикновената Panamera. Цените ще научите от Techart след запитване. Цената на Porsche Panamera Turbo S Sport Turismo стартира от около 381 000 лв. 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин