700 к.с. като сбогуване с V12 Vantage

2305
2022

Това е последният път, в който във Vantage ще работи V12-мотор – с точно 700 к.с. Aston Martin говорят за край на чудовищния двигател!

В края на периода на производство на Vantage, Aston Martin за първи път заговориха за сбогуване. Не със самия автомобил, но с V12 агрегата под капака. В актуалното поколение британците монтират още веднъж фамозния 5,2-литров агрегат зад предната ос и лимитират всичко това на 333 екземпляра.

Това, че всичките екземпляри вече са продадени, би могло да се дължи и на това, че Aston Martin V12 Vantage е един от последните шансове, да си купите подобен автомобил.

700 к.с., 753 Нм максимален въртящ момент, 322 км/ч максимална скорост

Точно 700 к.с. изпраща битурбомоторът в посока задните колела, а 753 нютонметра максимален въртящ са не по-малко впечатляващи. Максималната скорост, посочена от Aston Martin е 322 км/ч, а спринтът до 100 км/ч се взема за 3,5 секунди.

Естествено инженерите са се погрижили за правилното реализирана на всички тези технически данни: широката каросерия е с по-голяма с 40 милиметра следа, а задната ос е оборудвана с механичен блокаж на диференциала. Пакетът от спойлери упражнява налягане на притискане от 204 килограма при максимална скорост.

V12 Vantage стартира от лятото на 2022 г.

Ауспуховата уредба от лека конструкция спестява в сравнение с обикновения Vantage 7,2 килограма, а карбоновите седалки тип корито – още 7,3 кг. Карбоново-керамичната спирачна уредба с дискове с размер 410 мм редуцира теглото с още 23 килограма, като освен това предлага по-голяма увереност при спиране.

За още по-вълнуващо преживяване за волана здравината на каросерията е увеличена с 8 процента, усъвършенствани са и предните и задните пружини на окачването. Пазарният старт на модела е през лятото на 2022 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин