70 000 лева за Lamborghini на две колела

0112
2020

Дизайнерите от Ducati и Lamborghini представиха съвместен проект на две колела: Ducati Diavel 1260 Lamborghini е лимитиран специален модел, който ще бъде продаван от края на декември 2020 г. Ducati е дъщерна компания на Lamborghini от 2012 г., така че съвместната разработка беше очаквана.

За вдъхновение на специалния мотоциклет е избран хибридният суперспортист Sián FKP 37, през чиято призма Ducati „преразгледа” Diavel до последния детайл. Maшината е получила фино изваяни алуминиеви джанти с нов дизайн, въздухозаборници и спойлери от карбон и  червени спирачни апарати Brembo в типичния за Ducati стил. Всички компоненти от карбон са проектирани като нови части.

В Centro Stile Ducati са проектирали по начин спойлера над гърнето, задната част, елемента при резервоара, седалката, калниците, капака на арматурното табло и рамката около фара. Centro Stile Ducati работи директно с Centro Stile Lamborghini върху проекта. Машината е решена в цвят Gea Green – същия като при Lamborghini Sián. Елементите на Lamborghini с шестоъгълна и Y-образна форма могат да бъдат открити във формите на ауспуховите тръби и на седалката. Отстрани откриваме числото 63 – то напомня за 1963 г. – годината, в която е основана марката Lamborghini.

Ducati Diavel: мускулест и необуздан

Базата за специалния проект е избрана много подходящо. Ducati Diavel е представен през 2010 г. и комбинира елементи на Cruiser с тези на Drag Bike и спортен мотоциклет. 1262-кубиковият 2-цилиндров двигател разполага с могъщите 162 к.с. С тегло малко под 240 килограма Diavel е много лек в сравнение с други Cruiser-и. В допълнение, експертът по динамика Ducati комбинира мощното задвижване с „жадно за завои“ окачване. Феновете на Ducati харесват двигателя 1260 заради емблематичното му дезмодромно газоразпределение (отваряне и затваряне на клапаните директно от разпределителния вал, без пружини), всички останали просто ще се насладят на прекрасния звук. Diavel Lamborghini ще бъде в продажба от края на декември 2020 г. Тиражът ще бъде ограничен до 630 бройки, цените започват от около 70 000 лв.

Ducati Diavel 1260 направо пращи от мощ – неговият 2-цилиндров агрегат генерира впечатляващите 163 к.с.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин