70 броя Land Rover Discovery за „Гранична полиция“


9
мар.
2019

„Гранична полиция получава 70 автомобила с висока проходимост, които ще подобрят контрола на външните граници на ЕС“. С тези думи министърът се обърна към служителите и гостите на тържествената церемония по освещаването на новата техника. Оборудването е предоставено по Споразумението “Подкрепа на усилията на Република България за справяне с миграционния натиск по външните граници” и е финансирано в рамките на Механизма за спешно подпомагане по Фонд „Вътрешна сигурност“ на ЕС. Европейските ни партньори високо оценяват това, което България прави за опазване на външните граници, изтъкна министър Маринов.

Автомобилите са на стойност над 7 милиона лева /7 374 024 лева с ДДС/ .

Главна дирекция „Гранична полиция“ е един от основните бенефициенти на безвъзмездната финансова помощ, одобрена с решение на Европейската комисия във връзка със Спешната помощ за противодействие на незаконната миграция.

Със солидарността на страните-членки на Европейския съюз, това оборудване ще бъде подкрепа на националните усилия за ефективен граничен контрол. То ще бъде разпределено на външните сухоземни граници – в Регионалните дирекции „Гранична полиция“ в Елхово, Драгоман и Кюстендил.

С доставените автомобили ще се повиши мобилността на граничните наряди, ще се създадат условия за бързото им реагиране при възникване на необходимост. Те ще повишат възможностите за участие на служителите на ГДГП в провеждането на гранично-полицейски операции, в съвместни операции с други структури на МВР, както и в такива на международно ниво, включително по линия на Европейска агенция за гранична и брегова охрана.

Още по темата

Card image cap
Доста е тесен този GT

11
ян.
2017

600 к.с., средно разположен двигател, активна аеродинамика: Ford GT се завърна. Две години след дебюта на модела AUTO BILD разгледа автомобила и отвътре!

Card image cap
Как работи самозатъмняващото се огледало? (ВИДЕО)

27
юли
2017

Самозатъмняващо се огледало? Може би, това не ви звучи като най-интересната автомобилна част, но ако я наречем „електрохроматично огледало” човек веднага се досеща, че всъщност става въпрос за нещо по-сложно от отразително стъкло. И действително е така.

Card image cap

В последния брой:

Архив >