70 бона за двуколесната S-класа


5
юли
2018

Вчера у нас дебютира новото поколение на легендарния GL1800 Gold Wing. От дебюта си през 1975 г. като GL1000, луксозният Gold Wing е признат за връх на мотоциклетизма, като машина с власт, изисканост, надеждност, удобство и стил – дори и за най-далечни дестинации.

Новият GL1800 Gold Wing бе представен през 2018-а. Вече с нов, по-мощен и динамичен 6-цилиндров двигател тип „Боксер”, и с впечатляващ въртящ момент. Предлага се и във вариант с DCT-кутия. Новият GL1800 Gold Wing е олекотен с до 48 кг (в зависимост от версията) спрямо предишния модел. По-компактният му обновен дизайн го прави удобен и за града, и за дълги пътешествия.

Двигателят и рамата са разработвани така, че независимо от намалените габарити са осигурени повече комфорт и перфектна позиция за ездача. Алуминиевата рама обхваща предната вилка и това позволява двигателят да бъде изнесен напред. Предното колело може да се движи нагоре/надолу във верикална равнина. Всичко това осигурява перфектен контрол и стабилност. Окачването се регулира по електронен път. Двигателят разполага с четири режима – TOUR, SPORT, ECON и RAIN. Вие избирате сцеплението на задната гума (HSTC), работата на амортисьорите и двойната комбинирана спирачна система (D-CBS), старт/стоп системата, и системата, подпомагаща потеглянето при наклон (HSA).

Механичната трансмисия вече е 6-степенна, а новата Dual Clutch Transmission (DCT) – 7-степенна. Превключването на скоростите и промяната на оборотите се настройват според темперамента и изискванията на водача. Разбира се, има и задна предавка.

Удоволствието от карането е още по-голямо: стилните и аеродинамични спойлери, с променени въздушни отвори за постигане на по-висока стабилност, с електрически регулируемо стъкло, а благодарение на изключително удобните седалки може да пътувате и до най-отдалечените дестинации. Нови са и smart key системата, Apple CarPlay и Bluetooth. Круиз контрол, 7-инчов TFT дисплей с 8 нива на яркост, въздушна възглавница. Музикалната уредба е впечатляваща, а високите нива на оборудване предлагат два (преден и заден) „пешеходни“ режима, облекчаващи маневрирането в ограничени пространства. Допълнителната активна безопасност е осигурена от аварийния стоп сигнал, който се активира при рязко натискане на спирачката при скорост над 50 км/ч. Най-евтината модификация на GoldWing – GL1800B, излиза 48 699 лв., а най-скъпата – GL1800DA, 68 299 лв.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >