7-степенен автоматик за хибридните Ford-ове с 1-литров EcoBoost

1702
2021

Ford представя опция за нова 7-степенна автоматична скоростна кутия с два съединителя за електрифицираните EcoBoost Hybrid автомобили. Тя за първи път ще позволи на водачите, които предпочитат автоматик, да намалят емисиите си на CO2 и разхода благодарение на 48-волтовата „мека“ хибридна технология на Ford.

Предлагана за 1,0-литровия EcoBoost Hybrid на Puma и Fiesta, седемстепенната автоматична скоростна кутия може да направи шофирането по-малко уморително – особено при градско шофиране и в условията на често спиране и потегляне. Технологията EcoBoost Hybrid на Ford използва задвижван с ремък стартер-генератор (BISG), за да рекуперира енергията, която обикновено се губи при спиране, зареждайки 48-волтова литиево-йонна батерия. Интегрираният стартер-генератор (BISG) действа и като задвижващ механизъм, взаимодействайки си с двигателя, за да подпомага ДВГ при ускорение с до 20 Нм.

Седемстепенната автоматична скоростна кутия за първи път дава възможност за допълнителна технология в комбинация с ефективността на EcoBoost Hybrid:

• Функция Stop & Go за адаптивен круиз контрол, която може изцяло да спре автомобила в трафик с често спиране и потегляне или да не се задейства, ако продължителността на спиране е по-малка от 3 секунди

• Дистанционно стартиране, чрез приложението FordPass

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин