7 мотоциклета, които струват колкото S-класа!

Повечето от 2-колесните в тази „цифромания“ са от производители, чиито имена вероятно ще чуете за първи път

1303
2017

Двете колела са по-изгодната форма на транспорт? Тази максима общо-взето е валидна, ако сте се насочили към някой мотопед – но не и мотоциклет. А ако искате да притежавате най-доброто, ще трябва да се бръкнете мнооооооооого дълбоко. Защото производители на екзотики предлагат мотоциклети, които струват колкото S-класа, а в някои случаи – дори и повече. Ние направихме кратък преглед на предлаганите на пазара 2-колесни за ултрабогати „ездачи“ – в случай че решите да инвестирате в тях, вместо в някой мезонет например.

Boss Hoss – с двигател от Corvette

При Big Boss определенията Bike Power или Power Cruiser придобиват съвсем други измерения. Почти 450 к.с., работен обем 6,2 л и максимален въртящ момент 570 Нм – това са характеристиките на тази американска мечта на две колела, използваща V8-мотор от Corvette. Когато завъртите газта, отприщвате звукова лавина, която дефинира по нов начин мотоциклетния саунд. С помощта на 2-степенен автоматик Boss-ът се изстрелва от до 220 км/ч (!) за 5,9 сек. Цена: 144 800 лв.


Brough Superior SS 100: като феникс от пепелта

За 90-ия рожден ден на марката Brough Superior през 2014 г. живеещият в Австрия англичанин Марк Ъпам й помага да „възкръсне“. През 2015-а беше пуснат модерен байк с дизайн, цитиращ този на топмодела SS 100 от 1924 г.. Клиентите могат да избират мощност в диапазона от 100 до 140 к.с. за 2-цилиндровия агрегат, който е монтиран на стоманена рама. Компонентите на окачването са изработени от титаниево-магнезиева сплав. Цена: 125 800 лв.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин