684 к.с. и джанти Vossen за Portofino

0804
2019

Novitec оборудва Ferrari Portofino с карбонови елементи, джанти Vossen и мощност от 684 к.с. Така наследникът на California спринтира за 3,2 секунди до темпо 100 км/ч!

Под капака на Portofino работи 3,9-литров V8 агрегат, който благодарение на двете си турбини разполага серийно с 600 к.с. и с 760 нютонметра максимален въртящ момент. Хората от Novitec са преработили с помощта на Plug-&-Play-модули характеристиките на впръскването и запалването, като освен това са повишили налягането на пълнене. Така V8 агрегатът вече разполага с 668 к.с. и 851 Нм. Ако тази мощност не ви е достатъчна, то можете да си поръчате високомощностната ауспухова уредба, предлагаща се със или без изкуствен звук. В зависимост от това, дали изберете варианта от неръждавейка или инконел, теглото ще бъде намалено с до 11 кг. Тогава мощността на Portofino се покачва на 684 к.с., а максималният въртящ момент става 871 Нм. Така Ferrari спринтира за 3,2 секунди до темпо 100 км/ч!

За да бъде външният вид в унисон с мощността, от Novitec са използвали голям брой аеродинамични елементи от прозрачен карбон. Сред тях са предна броня, елементи по вентилационните отвори на предния капак и калниците, нови странични прагове и специален спойлер в задницата. Карбонови са и капаците на страничните огледала, които нямат аеродинамична функция. Каросерията на автомобила е смъкната с 35 милиметра. За да се увеличи пригодността за всекидневието на модела, с натискане на бутон предницата се повдига с 4 см. Пакетът на Novitec завършва с алуминиеви джанти с два дизайна, разработени от тунинг-специалистите съвместно с Vossen. Отпред Portofino е с 21-цолови, а отзад – с 22-цолови джанти.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин