66 нередности – но с валиден технически преглед!


7
юни
2019

В Люденшайд (провинция Северен Рейн-Вестфалия) полицията спряла за проверка превозно средство с ремарке. По време на проверката служителите на реда установили общо 66 нередности – при това МПС-то било с валиден технически преглед!

Този списък с нередности е наистина рекорден! В Люденшайд (провинция Северен Рейн-Вестфалия) полицията спряла за проверка на 3-ти юни Mercedes Sprinter с ремарке. На пръв поглед солидният външен вид на микробуса и ремаркето не предвещавал наличието на нередности. Тъй като на полицаите този факт им се сторил съмнителен, те поискали техническа проверка от вещо лице. Резултатът бил рекорден: били установени общо 66 нередности – 44 по Sprinter и 22 по ремаркето.

Возилото било преминало технически преглед преди 4 седмици

Според доклада на полицаите микробусът и ремаркето „отчасти нямало спирачки, а отчасти те функционирали частично“. Големи дупки били запълнени с кит и след това лакирани. Ремаркето пък било без никакви амортисьори. Присъдата на полицаите: „Отвън добре, отвътре – зле!“. Микробусът и ремаркето веднага били спрени от движение, а водачът получил обвинение за управление на неизправно МПС. Куриозното: микробусът и ремаркето били преминали успешно технически преглед преди 4 седмици в България и имали валиден талон.

Още по темата

Card image cap
Новите лица на Top Gear

28
дек.
2015

Имената на бившия пилот от Формула 1 Дейвид Култард и на германската състезателка Сабине Шмиц са спрягани за новите водещи на хитовото предаване на ВВС

Card image cap
Полицейското обръщане на годината! (ВИДЕО)

27
юни
2017

Когато се правиш на каскадьор, много често може да ти се наложи да си търсиш нова кола...

Card image cap

В последния брой:

Архив >