AUTO BILD България / 640 к.с. в 911 Turbo S на Techart

640 к.с. в 911 Turbo S на Techart

Винаги може повече, когато става въпрос за конски сили! Това мотор следва Techart – и дава на Porsche 911 Turbo S Powerkit за 640 „коня”. Благодарение на тях германският суперавтомобил достига максимална скорост 338 км/ч!


19
мар.
2018

Porsche 911 Turbo S не е от моделите, за които бихме могли да кажем, че в заводската си версия не разполагат с достатъчно мощ. Момчетата от Теchart обаче смятат, че 3,8-литровият боксер има нужда от оптимизация – стандартните 580 „коня” на разположения отзад двигател за тунинг компанията са твърде малко. 700 Нм (при Overboost – дори 750) също не са стойност, която ги впечатлява особено. Затова Techart приготвя за Turbo S Powerkit. Благодарение на модифицирано от Techart ECU Porsche-то генерира 640 „коня” и 880 Нм максимален въртящ момент. С тях тунингованото 911 Turbo S „взима” на серийната машина 0,2 секунди при спринта от 0 до 100 км/ч (2,7 сек) и надминава максималната скорост с 8 км/ч (като достига 330). Водачът може да избере дали да активира допълнителната мощност или да се радва на мотора в серийното му „по-спокойно” състояние. Контролът се извършва посредством специален бутон на волана или от централната конзола.

От Techart правят промени и по визията, като дават на 911 Turbo S двукомпонентен преден спойлер с интегриран сплитер и нов дифузьор, който „приютява” общо четири ауспухови тръби. С тях Porsche-то реве като див звяр – поне в моментите, когато шофьорът го пожелае. Защото спортната изпускателна система на Techart, наречена Racing, разполага с клапи – и благодарение на тях ще пощадите съседите, когато се прибирате късно вечер. Визуалните подобрения продължават със заден спойлер, карбонови огледала, атрактивен кожен салон с цветни шевове, цветни декорации и карбон. Оптичният пакет може да бъде поръчан и за по-слабите 911 Carrera S и 4S, а Powerkit има и за 3-литровия боксер (+60 к.с., +80 Нм). След подобренията агрегатът вече разчита на 480 „коня” и 500 Нм.

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >