64 100 лв. за новото BMW X2


4
апр.
2018

Атрактивно, вълнуващо, екстровертно: от началото на март 2018 г. дилърите на BMW предлагат първото X2. С дизайн, подчертаващ стремежa към ярка индивидуалност и спортни настройки на окачването, кросоувърът иска да разчупи стереотипите. X2 е насочено преди всичко към млада и с младежки дух целева група, която живее в големия град, води активен живот и в същото време е перфектно свързана с дигиталния свят. X2 е много възможности за индивидуализация. Нови и предлагани за пръв път като опция са версиите M Sport X и M Sport. С тях характерът на BMW X2 може да бъде оформен още по-индивидуално.

Особено силно впечатление правят два дизайнерски елемента: при BMW X2 двойната бъбрековидна радиаторна решетка на BMW е с обърната трапецовидна форма и се разширява в долната си част. Подобна визия се предлага за пръв път при модерно BMW. Допълнителната емблема на BMW на задната колона цитира любим детайл на класическите купета на BMW като 2000 CS и 3.0 CSL и подсказва дискретно за спортните гени на BMW X2.

Към наличните при старта на продажбите три варианта: X2 xDrive20i със 141 кВт (192 к.с.) (среден разход на гориво: 5,9 – 5,5 л/100 км; CO2 емисии: 134 – 126 г/км)*, както и дизеловите модели X2 xDrive20d със 140 кВт (190 к.с.) (среден разход на гориво: 4,8 – 4,6 л/100 км; CO2 емисии: 126 – 121 г/км) и X2 xDrive25d със 170 кВт (231 к.с.) (среден разход на гориво: 5,3 – 5,1 л/100 км; CO2  емисии: 139 – 133 г/км) вече се предлагат и трицилиндровото X2 sDrive18i, както и четирицилиндровите X2 xDrive20i, X2 sDrive18d и X2 xDrive18d.

Високата пъргавина и динамика на агрегатите на BMW се пренася до пътя от спортното окачване. Моделите M Sport и M Sport X серийно са оборудвани с М спортно окачване с по-стегнати характеристики на пружините и амортисьорите, както и снижено окачване, което се предлага по желание за BMW X2. С опционалния динамичен контрол на амортисьорите включително снижаване на каросерията с 10 мм настройките на окачването могат да бъдат контролирани още по-индивидуално.

Дори и при серийното оборудване водачът бива посрещнат от първокласно качество. Интериорът на моделите M Sport и M Sport X е с висококачествена комбинирана тапицерия текстил Micro Hexagon anthracite/Alcantara с контрастни шевове на арматурното табло и средната конзола. Сериен акцент са и комбинацията от уреди и големите дисплеи, които визуално подсказват за дигиталната компетентност на BMW. Тя, в комбинация с интеграцията на BMW Connected и BMW ConnectedDrive Services, позволява на водача да ползва и двете системи в BMW X2. Като опция се предлага и пълноцветният BMW Head-Up дисплей.

BMW X2 предлага на водача най-актуалните технологии и по отношение на асистиращите системи. Така например асистентът за задръствания облекчава водача при уморителните Stop-and-Go пътувания в натоварения трафик по магистралите. Той е част от опционалния Асистент за шофиране Plus, който включва редица работещи с камери асистиращи системи. Асистентът за паркиране също облекчава живота на водача на BMW X2. Той разпознава самостоятелно подходящите паркоместа и по желание паркира автомобила автоматично в паркоместата, разположени успоредно на пътното платно.  BMW X2 се предлага в България на цени от 64 100 лв. нагоре.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >