630 к.с. oт V6 за новия суперавтомобил на Maserati


10
сеп.
2020

Maserati влиза в новата ера на развитието си с MC20. Името на модела идва от MC за Maserati Corse и 20 за 2020 г. Това е автомобил с невероятна аеродинамична ефективност, който крие спортна душа, с новия двигател Nettuno, 630 к.с. V6 с въртящ момент 730 Нм, който осигурява ускорение от 0-100 км/ч за по-малко от 2,9 секунди и постига максимална скорост над 325 км/ч. Двигател, който съобщава за завръщането на Maserati към производството на собствени
силови агрегати след прекъсване от повече от 20 години.

MC20 е изключително лек, с тегло под 1500 кг (собствено тегло), и благодарение на мощността си от 630 к.с. той се представя най-добре в класа при съотношението тегло/мощност, само 2,33 кг/к.с. Този рекорд се постига чрез използването на материали с най-добро качество, използвайки всички възможности на въглеродните влакна, без никакви компромиси по отношение на комфорта.

MC20 е проектиран в Модена и ще бъде произвеждан в завода на Viale Ciro Menotti, където моделите на Тризъбеца се произвеждат повече от 80 години. Новата производствена линия, създадена
в пространствата, където моделите GranTurismo и GranCabrio бяха сглобявани до ноември 2019 г., вече е готова за действие в историческия завод. Сградите разполагат и с нова бояджийска работилница, включваща иновативни, щадящи околната среда технологии. Nettuno ще се прави също и в Модена, в новосъздадената лаборатория за двигатели на Maserati.

Дизайнът на MC20 е направен по иновативен метод за около 24 месеца, с участието от самото начало на екип от инженери на Maserati Innovation Lab, технически специалисти от Maserati Engine Lab и дизайнери от Maserati Style Center.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >