63 780 лева за новата Х-класа на българския пазар


23
февр.
2018

Новата X-класа, първият от вида си пикап от Mercedes-Benz, вече е в дилърствата на Силвър Стар, официалният дилър на марката за България. Пикапът има типичните силни качества на бранда: модерен дизайн, впeчатляващи офроуд възможности, приятно поведение на пътя, сигурност, функционалност и комфорт. Новият пърформанс пикап има комфортно окачване със стълбовидна рама и усилено задно многораменно окачване. На тази платформа Х-класата влиза на пазара с отличителен дизайн и разнообразие в нивата на оборудване, различни задвижвания и най-големият избор от материали и цветове в сегмента. Налична е широка гама от аксесоари, специално разработени от Mercedes-Benz, което позволява допълнителна индивидуализация на автомобила. Така X-класата намира много приложения за употреба – от як пикап с офроуд възможности до градски лайфстайл и семеен автомобил.

Новата X-класа може да понесе полезен товар до 1,1 тона и да тегли ремарке с товар до 3,5 тона, т.е. спокойно може да тегли осем-метрова яхта. Допълнително оборудване, както и пакет Style за моделните линии Progressive и Power позволяват надграждане в индивидуализацията. Например, странични стъпенки и електрически отварящо се задно стъкло могат да се добавят към Х-класата. И още, Mercedes-Benz има вътрешен отдел за дизайн и разработки, който създава широка гама от собствени аксесоари. Това позволява X-класата да бъде променяна още повече, за да отговори на персоналните вкусове и изискавания – с респект към дизайн, функционалност и офроуд възможности. Например, предлага се избор от булбар, твърд покрив, ролетна щора, както и хардтоп, който прави пикапът да изглежда като SUV. Налични са и вана, разделител на товарния отсек, лайстни за укрепване на товар, предпазител за двигател и скоростна кутия.

С 1632 милиметра отпред и 1625 милиметра отзад, Х-класата има много по-широка следа в сравнение с повечето пикапи. X-класата има и много по-широка следа в сравнение с автомобилите в този клас. Това й гарантира стабилност на пътя и по-голяма скорост в завои. Благодарение на колесната база от 3150 милиметра, пикапът е с намалени вибрации и по-добра стабилност на пътя.

Комфортното окачване e част от стандартното оборудване за всички европейски пазари, с пътен просвет от 202 милиметра. Като допълнителна екстра се предлага по-високо с 20 милиметра окачване. Сигурното и комфортно управление, типични за Mercedes-Benz, са запазени и при по-високото окачване. При всички пазари извън Европа X-класата се предлага по стандарт с по-високото окачване.

Включваемата 4MATIC система за задвижване на всички колела се предлага с моделите X 220 d 4MATIC и X 250 d 4MATIC. С нея предните колела могат да също да станат задвижващи, ако теренът го изисква. От средата на 2018 Mercedes-Benz ще предлага и пикапа с постоянно задвижване на всички колела заедно с 6-цилиндровия двигател.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >