6,3-литрово CLK на 30 хил. км за продан


26
сеп.
2019

Mercedes CLK 63 AMG от моделното семейство С 209 е произведен само в 700 бройки. Сега една от тях се продава в Бавария. Сребристият автомобил е набор 2008, с първа регистрация в САЩ и е само на 31 300 км.

„Техника от моторспорта за пътя“ – това е рекламният слоган на модела и в него се съдържа огромна доза истина. Автомобилът на сигурността от Формула 1 е използван като вдъхновение при CLK 63 AMG Black Series. Под капака работи доказаният „осмак“ от Афалтербах, който генерира 507 к.с. Максималната скорост е ограничена на 300 км/ч. Монтирани са допълнителни радиатори за маслото на трансмисията, на диференциала и на двигателя. Предавателното число на диференциала е намалено с 6% от специалистите на AMG. Както при състезателен автомобил, окачването с колоувъри може да бъде регулирано, а допълнителните „разпънки“ правят каросерията по-устойчива на усукване.

Въпреки впечатляващите динамични постижения на борда не е необходимо човек да се лишава от каквото и да било. Списъкът с оборудването е дълъг. То започва с автоматичен климатик и включва пакет AMG Styling, електрически регулируеми и отопляеми огледала, AMG лайстни на праговете, АМG заден спойлер, AMG спортен волан, спортни седалки с памет и др. И тъй като изпълнението е американско, то разполага с кожени седалки вместо с карбонови „корита“. Предишният собственик е подбрал и атрактивни екстри като биксенонови фарове, CD-чейнджър, аларма, автоматично затъмняващи се огледала, металик, предавател за автоматично отваряне на гаражни врати, както и аудио на Harman Kardon. Всичко това може да бъде ваше срещу 190 000 лева – вероятно и по-малко, ако умеете да се пазарите.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >