620 конски сили в „полицейско“ BMW M850i от AC Schnitzer

0102
2021

Вече 16 години кампанията „Tune It Safe“ в Германия стимулира сигурен тунинг с одобрение от властите. Всяка година за привличане на внимание при нея се използва тунингован автомобил, боядисан в цветовете на „патрулка“. Поредният подобен проект демонстрира за пореден път, че не е задължително автомобилите „под пагон“ да убиват удоволствието. За 2021 отново на сцената излизат BMW и AC Schnitzer, които представят „напомпано“ M850i.

Много карбон по каросерията на Серия 8

При поглед зад фолиото с полицейските цветове прави впечатление бодикитът на AC Schnitzer. Сега оригиналната предна броня на BMW разполага със сплитер, както и с добавки и т.нар. Flics oт карбон. Новите прагове, „мощният“ дифузьор отзад и финият заден спойлер са изработени от лекия материал. Новите 21-цолови джанти изпълват максимално калниците. Свалянето на каросерията с около 25 мм също играе важна част от цялостния тунинг. Естествено, на покрива има сигнална уредба.

С фолиране Foliatec са постигнати цветове като при германските „патрулки“, а сигналната уредба за покрива и предната броня е дело на Hella.

Само 3,2 сек за ускорение 0-100 км/ч

Наред с визуални подобрения хората от AC Schnitzer осигуряват и по-висока мощност. Вместо заводските 530 к.с. и 730 Нм сега 4,4-литровият V8 с два турбокомпресора вече генерира 630 „коня“ и 840 Нм. 4х4-машината трябва да ускорява от 0 до 100 км/ч само за 3,2 сек, а ново гърне ще осигурява подобаващ звук. Интериорът изглежда по-приятно благодарение на спортни педали и алуминиева опора за крака, нови лостчета за превключване от волана и типичния за AC Schnitzer iDrive-контролер. За съжаление, автомобилът е направен само за шоу и в момента е изложен в BMW Welt в Мюнхен – т.е. няма да бъде използван от полицията в действителност.

След подобренията на AC Schnitzer 4,4-литровият V8-агрегат с два турбокомпресора вече генерира 620 к.с. – с 90 повече от серийната модификация!

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин