61 900 лв. за новия Tiguan с топниво на оборудване

0303
2021

Търсите SUV с разумни размери, много място и автоматична скоростна кутия? Toгава Volkswagen има идеалното предложение за вас в лицето на обновения Tiguan с 1,5-литров бензинов TSI двигател, 7-степенна DSG трансмисия с два съединителя и най-високото ниво на оборудване Elegance.

Двигателят TSI с максимална мощност 150 к.с. в новия Tiguan е оборудван с активна система за управление на цилиндрите Active Cylinder Management. TSI агрегатът осигурява максимален въртящ момент от 250 Нм в оборотния диапазон от 1500 до 3500 об/мин, а в съчетание с опционалната 7-степенна трансмисия DSG с два съединителя максималната скорост е 202 км/ч. Версията генерира разход на гориво между 5,9 и 5,7 л/100 км.

Част от богатото оборудване на модела Elegance включва IQ.Light матрични LED фарове, тризонална климатична инсталация с допълнителни бутони за регулиране на температурата отзад, отопляем волан с „пера“ за превключване на предавките, отопляеми предни седалки, отопляеми дюзи на предното стъкло, безконтактно централно заключване и запалване Keyless Access, функция Еasy Open & Close за капака на багажника, асистент за лентата, система за автоматично паркиране Park Assist, камера за движение на заден ход и система за автоматичен контрол на дистанцията ACC (Adaptive Cruise Control) с функция stop&go, дигитален кокпит и др.

Volkswagen Tiguan е най-успешният представител на категорията Sports Utility Vehicle в Европа и един от най-продаваните SUV модели в световен мащаб. Досега от него са произведени повече от шест милиона броя, а през 2019 година Tiguan отново беше най-популярният модел не само на марката Volkswagen, но и в рамките на цялата Volkswagen Group с годишен производствен тираж от около 911 000 бройки.

Още по темата