6-цилиндрови дизелови aвтомобили Mazda за германската полиция

2501
2024

Не, германската полиция далеч не използва само автомобили местно производство. Така например преди десетина година силите на реда във федерална провинция Заарланд разполагаха с 252 машини Peugeot. Горе-долу по същото време в Берлин обикаляха „метанови“ Fiat Punto с надпис Polizei и сини буркани. В наши дни пък в Оснабрюк патрулира Hyundai Nexo с водородно задвижване. А вчера униформените в Саксония-Анхалт се похвалиха с покупката на пет броя от SUV-a Mazda CX-60. Три от машините ще бъдат зачислени към централната дирекция в Десау-Рослау, а две ще отидат в редиците на брегова охрана.

Всички CX-60 са оборудвани с най-мощния дизелов агрегат за модела – e-Skyactiv D 254, комбиниран с автоматична трансмисия и 4х4. Новият 3,3-литров редови 6-цилиндров двигател генерира 254 к.с. и е интегриран в система „мек хибрид“ с 48-волтова електрическа мрежа. Освен със задължителните за подобен тип МПС екстри като специално фолиране, звукова и светлинна сигнализация и радиостанция, японските автомобили разполагат и със специални кутии за оборудването на полицаите в багажника.

Към момента можете да видите органите на реда в Германия най-често на борда на Volkswagen и Mercedes-Benz. По данни на dpa модели на тези два бранда (oсновно – Passat Variant и E-класа/Vito) са сред най-използваните. След тях се нарежда BMW (предимно със Серия 3 и Серия 5), а Ford е застъпен преди всичко благодарение на флотилията от S-Max.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин