6-то място за Стойчев/Батаклиев на рали „Ковасна“

Вторият български екипаж се обръща на 3 километра преди финала на последния етап

1801
2016

Екипажът на БАМС Марко Стойчев/Йордан Батаклиев с Mitsubishi Lancer Evo IX успя да запише шеста позиция в генералното класиране и трета в класа на снежното рали „Ковасна“, проведено в Румъния. „Състезанието беше много тежко, карахме с изпуснал заден десен амортисьор, а снеговалежът ни затрудни допълнително“, коментира за AUTO BILD България Батаклиев. „Направо се сраснах с колата“, сподели Марко. „В първия ден на леда гумите с шипове „държаха“ перфектно, но днес, след 30 сантиметра паднал сняг, нещата станаха много по-трудни.“ Стойчев е щастлив, че успява да „усети“ Evo-то и със спукана задна гума и изкривено задно окачване след удар в бетонен блок в първия ден. За него това е първо рали на сняг и в чужбина. През 2016-а той и навигаторът му планират да запишат цял сезон в националния рали шампионат, както и стартове в Сърбия, Чехия и Хърватия.

Щета: след удара в бетона деформираната джанта е най-малкият проблем за Evo-то на Стойчев.

Щета: след удара в бетона деформираната джанта е най-малкият проблем за Evo-то на Стойчев.

За съжаление вторият български тандем – Георги Янков/Цветан Балджиев (Subaru Impreza), не успя да завърши заради преобръщане само на три километра преди финала на последната скоростна секция. За щастие и двамата са добре след катастрофата.

Победител в надпреварата стана Кристиан Хидег, следван от Герго Шабо – и двамата с Mitsubishi Lancer Evo IX. На трета и четвърта позиция се наредиха два Ford Fiesta R5 – на Антал Ковач и Ленче Золтан. Състезателите изминаха общо десет скоростни отсечки със сумарна дължина 128,8 километра. От първоначално стартиралите 29 автомобила през финала успяха да преминат едва 17.

Вторият български екипаж не успя да завърши. Сами виждате защо...

Вторият български екипаж не успя да завърши. Сами виждате защо…

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин