6-о място във финалния старт на нашите момчета в Opel Adam Cup


23
окт.
2018

С 6-о място в рали „Трите града” завърши сезона българският екипаж в Opel Adam Cup Германия Даниел Попов и Ангел Башкехайов („Ясен Попов Рейсинг”). Надпреварата сред екипажите, каращи идентични Opel Adam в класическото за германския автомобилизъм рали, се оказа доста по-оспорвана защото „Трите града” беше и последен кръг от чешкия Opel Adam Cup и това осигури още силни екипажи в колоната.

„Доволни сме от представянето ни в последния старт за сезона в германския рали шампионат – заяви Даниел Попов. – Цялата година за нас беше едно напълно ново изживяване и научихме много през този сезон.

„В първия ден на рали „Трите града” имах нужда от малко време по етапите, за да си върна състезателното темпо, не бях карал от рали „Стари столици” в Шумен. Освен това стартирахме със стари накладки и колата не спираше както трябва, а точно в етапите от първата половина на ралито имаше места с много интензивни спирания.

„Това ни се отрази на темпото, но успяхме да стигнем до място в Топ 10. За втория ден единствената промяна по колата бяха новите накладки, но това беше достатъчно и вече можехме да натискаме по-сериозно. В една от отсечките изпаднахме от пътя, но успяхме да се върнем много бързо на трасето.

„Прогресирахме в класирането и завършихме на 6-о място в Opel Adam Cup Германия, а в общото подреждане на всички екипажи с Opel Adam сме 8-и, тъй като в това класиране влизат и чешките екипажи.” В края на сезона Даниел Попов и Ангел Башкехайов заемат 12-ото място в Opel Adam Cup с 65 точки, спечелени в 6 старта от 8 ралита тази година.

Още по темата

Card image cap
Димитър Илиев стана доцент

22
апр.
2016

8-кратният рали шампион на България получи одобрението на комисията от НСА

Card image cap
Новият Citroën C3 WRC – и най-важното за правилата на WRC догодина

23
дек.
2016

След сезон на епизодични участия заводският отбор на Citroen отново ще атакува Световния рали шампионат – с всички стартове. За база на новия радикален рали автомобил е използван новият С3

Card image cap
Розберг: Днес си оставихме време

4
апр.
2016

Със 16-ата си победа в кариерата Нико Розберг е най-добрият „нешампион“ във Формула 1 на всички времена. Вижте какво каза германецът след състезанието в Бахрейн, което спечели

Card image cap

В последния брой:

Архив >