6 дизелови модела, от които ще спестите двойно!


29
дек.
2018

ДАЛИ ДИЗЕЛЪТ ИЗОБЩО някога ще си възвърне доброто старо име? При поглед върху табелките с цените на нашите шест дизелови комбита се съмняваме това да се случи. Нерядко тригодишни модели се предлагат на стойност по-малко от една трета от стойността им като нови – почти на безценица! При това всички кандидати отговарят на норма за вредни емисии Eвро 6 и към момента не са засегнати от забрана за движение в градовете. Да, разбира се, че и над тях тегне Дамоклевият меч на евентуалната забрана – причината е, че нито един от моделите не отговаря на норма 6d-Temp. Всичките ни шест предложения са модерни употребявани автомобили: икономични, разнообразни, издръжливи и подходящи за дълъг път. Именно тези качества доскоро нареждаха дизеловите автомобили сред най-стабилните по отношение на запазване на стойността. Загуба на стойността от над 50 процента за три години бе по-скоро изключение. Междувременно съотношението между цена и настояще изглежда е излязло от равновесие. Толкова сериозно, че примами купувачите на употребявани коли от чужбина. Тъй като в много държави в Европа подобен модерен дизелов автомобил продължава да предизвиква само положителни асоциации. При нас от AUTO BILD не е по-различно. След като се запознахме с шестте ни употребявани автомобила, бързаме да направим извод: много различни модели, но при всичките клиентите биха могли да потриват доволно ръце. Изминаващите много километри определено ще останат доволни от автомобилите. 5 до 6 литра са напълно достатъчни на 4-цилиндровите агрегати в ежедневието. Единствено Mercedes с V6 мотор харчи повече, но все пак с разхода си от 7 литра по време на теста даде резултат под този на производителя (620 нютонметра!). Нито един бензинов агрегат не може да има такава ефективност. Възможно е скоро да се появят и системи за допълнително оборудване, които да накарат старите дизелови двигатели да отговарят на нормите за вредни емисии.

Opel Astra ST 1.6 CDTi от 14 000 лева

При Astra J бързо ще се сблъскате с негодуванията: критиците непрестанно мърморят за лошото оползотворяване на пространството, голямото тегло и непрегледното оформление на кокпита, но пропускат да похвалят качествата на произвежданата между 2009 и 2015 г. Astra. Те изпъкнаха в продължителния тест на AUTO BILD, където 1.7 CDTI финишира с оценка 5+. Почти нямахме забележки относно изработката. Проблемите с ръждата бяха предотвратени от добрата консервация. Със 110 к.с. нашият 1.6 CDTI не е майстор на динамиката, но затова пък е доста икономичен. Стегнатите и комфортни предни седалки са подходящи за пътуване на дълги разстояния. Цената също е добър аргумент: къде иначе ще намерите толкова евтино комби с Eвро 6?

Претрупана централна конзола, освен това неособено просторно място. Отлични: стегнати и комфортни седалки

Mercedes E 350 T CDI от 34 000 лева

За автомобилните ценители с екологична съвест Mercedes E-клас с 6-цилиндров мотор е горещ кандидат. Серията 212 притежава старите добродетели на марката като високо качество на детайлите, интелигентни решения и отличен комфорт. Всичко това с възможно най-малко дефекти. Винаги добра комбинация: комби и дизелов мотор. С фейслифта от 2013 г. са отстранени и последните проблемчета като дефектни инжектори и разтеглени ангренажни вериги. Ако приготвите за поддръжка малко повече пари, то в E 350 с 6-цилиндров агрегат и 620 Нм ще откриете автомобил с отличен комфорт за дълъг път. Идеален, както и тестовият автомобил, без скъпото въздушно окачване Airmatic и с малки джанти. Така все пак рискът от високи разходи при високия комфорт ще остане малък. Внимавайте с бившите таксита.

Ръбестият дизайн е въпрос на вкус, а високото качество – не. Лостът за трансмисията е на кормилната колона

Още по темата

Card image cap
Пет факта, които трябва да знаете за ретрофитите

25
май
2017

На пазара се появяват все повече ретрофитни LED лампи и затова става все по-важно да знаем как да разграничаваме висококачествените продукти от останалите

Card image cap
Какво трябва да знаем преди избора на нови гуми?

29
окт.
2017

От Continental разкриват ценна информация за „обувките“ на автомобила

Card image cap
Mercedes R-класа: простор на промоция

19
сеп.
2017

Всъщност това е моделът с най-голяма загуба на стойност: 11 години след представянето на модела R-класата се предлага на цени, по-ниски с до 80%. Износителите отдавна са установили това. И изкупуват наред

Card image cap
Second Hand: Оpel Zafira B – любимецът на татко

23
юни
2017

Седемместният модел на Opel е идеален за семейното всекидневие.

Card image cap

В последния брой:

Архив >