Спорт » 6-годишни мериха сили в състезание с ATV-та и UTV-та в Челопеч

6-годишни мериха сили в състезание с ATV-та и UTV-та в Челопеч

0509
2022

През изминалия уикенд възрастни състезатели и деца с четириколесни машини се състезаваха на специално изградена писта в Челопеч. Идеята за събитието е на кмета на Община Челопеч инж. Алекси Кесяков, а организатор бе местният клуб „Ърбан Спорт Челопеч“.

Офроуд пистата в местността „Маята“ бе отлично подготвена и въпреки проливните дъждове състезанието се проведе успешно. Възроди се и „Детската ATV Школа“, основана в Троян в далечната 2009 година от Тодор Христов – първия ни участник в рали „Дакар“.

Деца от цялата страна на възраст между 6 и 10 години показаха завидни умения на пистата, като по тяхно желание се направиха допълнителни гонки и обиколки.

Победител при ATV машините стана Владимир Захаринов на 6 години, син на двукратния републикански шампион при „джиповете“ Кирил Захаринов, а при UTV спечели още един шампионски син на 6 години – Боян Бойков, син на източноевропейския Шампион с UTV Влади Велков.

За големите категории бяха подготвени три трасета с дължина над 65 километра, но след проливните дъждове и порои през нощта в петък трасетата бяха променени и съкратени на 50 км за всички категории.

Надпреварата бе пълна с изненади и размествания, като при ATV ХОБИ класа над всички се наложи 11-годишният Жорко Желязков от Шумен. В класа на ATV ЕКСПЕРТ дебютантът от Велико Търново Иван Павлевски изненада всички лидери и грабна убедителна победа. Той се справи най-добре с навигацията в Средна Гора въпреки проблемите с GPS-a си. Основният лидер Николай Няголов получи повреда в машината си след падане и изгуби борбата за подиума.

На затвореното трасе в неделя най-бърз бе Тодор Генковски от Троян, който разви скорост от 90 км/ч на старт-финалната права.

При UTV (бъги) машините имаше силна конкуренция и борба до последния метър. Победителят Георги Владов с Polaris RZR 1000 се наложи с 1 секунда пред Васил Димитров със същата машина.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ