5900 Lamborghini-та привикани в сервизите заради опасност от пожар

Lamborghini започна сервизна акция, обхващаща различни модели – в т.ч. и Veneno. Причината: при определени обстоятелства те могат да се запалят


20
фев.
2017

„Огнен“, „горещ“… много автомобилни журналисти са използвали тези епитети, за да представят модели на Lamborghini. Направо са уцелили в десятката с тях: италианският производител привиква в сервизите 5900 коли (само в САЩ – 1493). На подобрения подлежи Aventador с всичките си специални версии, както и редките Veneno и Veneno Roadster. Американската служба за транспортна сигурност NHTSA на 3-и февруари изнесе информация, че при екземпляри, произведени в периода 22.03.2011 – 5.12.2016 г. в определени условия при пълен резервоар в отдушника може да попадне гориво, което да се превърне в изпарения. Тези изпарения могат да се запалят заради горещината на ауспуха. Особено голяма опасност има при коли, които не са със серийна изпускателна система. Целта на сервизната акция е да бъде поставен модифициран отдушник на резервоара с нов клапан.

Припомняме, че през 2012 г. Lamborghini привика автомобили от модела Gallardo в сервизите заради опасност от пожар. При екземпляри, произведени в периода 2004-2006 г., имаше опасност да изтече течност от хидравличен маркуч.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин