560 SEC Koenig за над 200 000 лв.


6
авг.
2019

Тунингът от 80-те години е култ: в момента за продажба е обявен един ултрарядък Mercedes 560 SEC Cabrio Koenig Specials с тунингована каросерия и XXL-спойлери!

Koenig Specials бе една от най-известните тунинг-фирми от 80-те години на миналия век. Запазена марка: огромни спойлери, шумни ауспухови уредби и класически тунинг на двигателя. Най-известни обаче хората от Koenig Specials стават с своите XXL-широки елементи за каросерията и битурбо-преработките си. Сред едновремешните им клиенти е и Силвестър Сталоун, който е притежавал Mercedes 560 SEC Koenig Specials.

SEC е произведен през 1989 г. и е от първа ръка

Сега един такъв Mercedes 560 SEC Koenig Specials е обявен за продажба от автокъща в Бремен, Германия. При това се касае за още по-рядко срещата кабрио-версия – за момента това е единственият Mercedes 560 SEC Koenig Specials на пазара. Синьо-черният (код на цвета 199) Benz е произведен през 1989 г. и още същата година е тунингован от Koenig Specials в Мюнхен и превърнат в така наречения Sun King. Освен това SEC е от първа ръка и над 30 години е притежание на един и същи човек. Въпреки пробегът от 163 000 километра кабриолетът е в страхотно състояние.

Задните гуми са широки, колкото тези на Lamborghini Countach

560 SEC е качен на джанти BBS. Златната звезда е стилна, а размерите на джантите също са типични за 80-те години. Този Koenig Specials е със задни гуми с невероятния размер 345/35 ZR15.

5,5-литровият V8 агрегат серийно разполага с 279 к.с. Това означава, че огромното задно крило е само за шоуто. Оборудването включва всичко, което през 1989 г. е било възможно и скъпо: черна кожена тапицерия, аудиосистема Bose, автоматична климатична инсталация, електрически седалки с функция за подгряване, алармена инсталация декор от дърво и други. Не липсва и автомобилен телефон с кабел.

Над 200 000 лв. е цената на този Mercedes

Тунингованият Benz от първа ръка се продава с подробна история и прилежно попълнена сервизна книжка. Цената му е 260 000 лв. Тъй като не е известно, колко екземпляра са произведени, както и с оглед на това, че автомобилът е единственият в момента предлагащ се на пазара 560 SEC Cabrio Koenig Specials, не е възможно да се направи сравнение на цената. Ако обаче си падате по тунинга на 80-те години, този Benz е подходящия за вас.

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >