5,4 млн. лева за хиперавтомобила на AMG с 1300 к.с.

Mercedes-AMG Project One трябва да се появи на пазара през 2019 г. на цена 2,7 млн. евро.


10
мар.
2017

Mercedes-AMG Project One ще се появи на пазара в лимитрана серия през 2019 г. и ще струва около 5,4 млн. лева. И докато пред потенциални клиенти беше направена предварителна презентация на модела, простосмъртните ще трябва да изчакат до откриването на изложението във Франкфурт тази есен. Project One трябва да бъде представен специално за 50-ия рожден ден на AMG. Производителят разкри, че хиперавтомобилът ще бъде пуснат само в 275 бройки и ще използва хибридното задвижване от актуалния болид на германците във Формула 1. На официалния тийзър Mercedes-AMG обещава мощност над 1000 к.с. Носят се слухове, че съотношението кг/к.с. ще бъде 1:1.

Също както Ferrari и McLaren, и AMG ще използва стабилен и лек монокок от карбон, както и активна аеродинамика, която или спира автомобила, или повишава притисканеto в бързи завои. Дизайнерският елемент, който ще се явява кулминация и същевременно запазена марка на R50, са крилатите врати в стила на първия SL от 1954 г. За да постигнат впечатляващата мощност от над 1000 к.с., стратезите на AMG използват едновременно три мотора. Мощността на двете електрически машини на предната ос е два пъти по 150 к.с. Към тях се присъединява – колкото и да се чудите и маете – действително 2-литров 4-цилиндров двигател, който достига мощност от 1000 к.с. Невероятна стойност, също както и системната мощност от около 1300 к.с. Електрически задвижваните предни колела превръщат болида в 4×4 машина, която разполага със задни завиващи колела и активно окачване, което може да управлява всяко от четирите колела поотделно.

Още по темата

Card image cap
И Meriva се SUV-изира

20
ян.
2016

Разработеният с Peugeot наследник на Opel Meriva няма да бъде класически ван, а опонент на Škoda Yeti, също както и следващото 3008

Card image cap
Новата Zafira става SUV

29
дек.
2015

PSA и GM разработват автомобили съвместно. Първият модел на кооперирането ще бъде компактен SUV

Card image cap
OPEL отново ще прави GT

5
окт.
2015

Студията ще видим на автосалона в Женева

Card image cap

В последния брой:

Архив >