54 изложителя и над 130 бранда на изложението за камиони до София

Най-новото от света на тежкотоварната автомобилна индустрия идва от 1-ви до 3-ти юни на летище Лесново


29
май
2017

54 изложители и повече от 130 бранда очакват посетителите на най-голямото изложение за тежкотоварни автомобили в България TRUCK EXPO 2017. Изложението се организира от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България и ще се проведе от 1-ви до 3-ти юни на летище Лесново.

„Върху площ от 10 000 кв.м. ще бъдат събрани водещите производители на автомобили, които ще представят най-новото в света на тежкотоварните камиони и автобуси, оборудването и технологиите в сектора“ заяви председателят на ААП и представител на BMW и MINI Александър Миланов на пресконференция по повод предстоящото откриване.

Тежката автомобилна индустрия ще представят DAF, FORD TRUCKS, ISUZU, IVECO, KARSAN, MAN, MERCEDES-BENZ, OTOKAR, RENAULT TRUCKS, SCANIA, SETRA, VOLVO TRUCKS и др. За първи път в България на изложението ще присъства и лекотоварният сегмент с моделите за транспорт на товари с тегло до 3,5 тона на CITROEN, FIAT, FORD, HYUNDAI, ISUZU, GREAT WALL, OPEL, PEUGEOT, SSANG YONG и VOLKSWAGEN .

„Най новите технологични разработки и носителите на всички престижни награди за 2017 г., като „Камион на годината“, „Пикап на годината“ и т.н., ще бъдат представени на изложението“, допълни ръководителят на секция Камиони в асоциацията и представител на SCANIA Петър Дончев.  „Посетителите ще могат да видят и изпробват модели, оборудвани с двигатели от следващо поколение – с нисък разход на гориво и минимални емисии на отработени газове, ново ниво на безопасност при тежките машини – в т.ч. системи за предотвратяване на сблъсъци, подпомогнато шофиране, повишена стабилност при натоварен автомобил, безконтактно отваряне на врати и други улеснения при товарене и разтоварване и т.н. Комфортът за шофьорите в новите модели също е впечатляващ, допълни Дончев. По думите му, специално за TRUCK EXPO 2017 пристига колекционерски камион, шампионът от Рали Мароко 2017, най-голямата кабина за тежкотоварен автомобил и още много други интересни и впечатляващи експонати.

Освен тежки и лекотоварни автомобили и автобуси, на изложението ще бъде представена цялата палитра от продукти и услуги за сектора – компании за финансови облекчения и услуги, производителите на ремаркета и полуремаркета, оборудване и екипировка, резервни части, гуми, масла, застрахователни компании и др.

Специален тест-драйв за професионални шофьори ще даде шанс на почитателите на световните производители и марки да изпитат възможностите тежките машини.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин