54 автомобила стартират на “Писта Стара Загора”, Маршавелов гони трета победа


25
сеп.
2020

Константин Маршавелов ще се бори за трета поредна победа за сезон 2020. Това ще стане само седмица, след като спечели състезанието на “Писта София”. Следващата цел в програмата на пловдивчанина е “Писта Стара Загора”, която ще се проведе на 26-27 септември. Състезателят на КА-2 Рейсинг Тийм ще стартира в съботните квалификации като лидер във временното класиране на серия “Макси”. Той е с пълен актив от 66 точки, след победите на “Писта Енеос” и на софийското трасе.

Както в София, сега и на старозагорското трасе петкратният шампион на страната ще бъде сред доста силни конкуренти, като Пламен Камбуров и Илия Царски. Деветима са състезателите, които са заявили участие в серия “макси”. “Напълно подготвени сме за следващото състезание. Автомобилите са ревизирани и готови за старт. Днес товарим камиона и бусовете и заминаваме за Стара Загора. Отиваме там за нова победа”, сподели Маршавелов ден преди старта в града под липите.


Общият брой на заявките е 54, като 9 от тях са за серия “Макси”, 11 за серия “Туринг”, 23 ще бъдат участниците в серия “Спорт” и 11 в “Купа Лада”. За разлика от състезанието в София, това в Стара Загора ще се проведе по класическата схема – в събота ще бъдат квалификациите за място на стартовата решетка, а в неделя – състезанията в отделните серии. Квалификациите са предвидени да започнат в 13:00 ч. в събота, а откриването на състезанието ще се състои в 10:30 ч. в неделя.

Още по темата