AUTO BILD България / 500 к.с в Audi S4 с DTM-визия

500 к.с в Audi S4 с DTM-визия

В Allroad Outfitters са създали вероятно най-шантавото Audi S4 на планетата. С Bold-on „раздувки” в стил DTM, огромен заден спойлер и APR-Stage-II машината атакува във всяка дисциплина


1
ное.
2017

Само по себе си, Audi S4 в кафяво и бяло, изглежда необичайно. С оптичния пакет на американската тунинг фирма Allroad Outfitters, специализирана в карбоновите компоненти, моделът от Инголщат с 333 к.с. серийно се превръща в истинско състезателно чудовище. С тази машина момчетата от Allroad Outfitters създадоха страшен фурор на последното изложение SEMA в Лас Вегас – защото колата напомня силно на Audi RS 6 DTM от PS Freak на скиора Джон Олсън, участвал в състезанието Gumball 3000. Под капака е поставена електроника APR. В Stage-II с бензин 100 октана тя дава на 3-литровия V6 487 к.с. и 553 Нм. Двигателят с компресор „издиша” през изпускателна система Borla. В заводски вид Audi S4 спринтира от 0 до 100 км/ч за 5 сек. В Youtube обаче има видеоклипове, в които се вижда как S4 с APR Stage II побеждава Corvette C7 Stingray. Да припомним, че този „американец” генерира 466 к.с. и се „изстрелва” до 4,2 сек до 100 км/ч.

Bold-on раздувките на калниците, карбоновите Airlets и т.нар. Sidewings допринасят за агресивната визия на Allroad Outfitters. Сплитерът под предната броня, както и дифузьорът отзад идват директно от APR. Под могъщите калници се подават 18-цолови джанти Rays с гуми размер 355. Зад белите джанти ни „очакват” Performance-спирачки от Stoptech. Окачването използва колоувъри V3 на КW.

 

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин