50 подиума за отбора на DS Automobiles във Формула Е

2105
2024

През миналия състезателен уикенд престижният френски автомобилен производител DS Automobiles написа още една глава в историята на Световния шампионат ABB FIA Formula E, оставяйки зад гърба си 50-то място на почетния подиум на победителите с второто място на Жан-Ерик Верн в Берлин.

От момента на своя дебют в състезателния шампионат през 2015 година, DS Automobiles е неизменно сред ключовите за развитието на надпреварите играчи в изцяло електрическата световна серия, която междувременно е в своето трето поколение. Марката вече има на сметката си 115 състезания във Формула Е и може да се похвали с четири шампионски титли (при конструкторите и пилотите), 16 победи в състезания, 50 места на подиума и 23 полпозишъна.

Благодарение на отличното представяне на електрическия състезателен болид DS E-TENSE FE23 и таланта на пилотите на отбора Жан-Ерик Верн (единственият двукратен шампион във Формула Е) и Щофел Вандорн (шампион във Формула Е през сезон 2022), тимът на DS Automobiles и партньорите от PENSKE AUTOSPORT в момента заемат четвъртата позиция във временното класиране при конструкторите – само на 17 точки от място на почетната стълбица във временното класиране.

До края на десетия сезон от шампионата остават още шест състезания. Френската марка е твърдо решена да използва целия натрупан до момента потенциал по отношение на технологичната експертиза, опита и уменията на своите инженери и пилоти, за да продължи историята на успеха във Формула Е.

Следващата надпревара за E-Prix предстои да се проведе в Шанхай (Китай) в уикенда на 25-26 май.

Еудженио Францети, директор на DS Performance

„Нашето впечатляващо присъствие на общо 50 подиума от 115 участия в състезанията е ярко потвърждение както на дългогодишния ангажимент на DS Automobiles към Формула Е, така и на таланта на целия ни екип. В тази връзка искам да подчертая специално таланта и усилията, положени от нашите пилоти, инженери и механици – те са основната и движещата сила зад постигането на този фантастичен рекорд и на дългия списък от впечатляващи постижения, който натрупахме заедно още от сезон две на шампионата. Разбира се, в участието ни е имало и вероятно ще има и по-трудни моменти, но можем да кажем с гордост, че DS Automobiles днес е една от емблематичните автомобилни марки във Формула Е и че екипът ни ще продължи да си поставя все така амбициозни цели и в бъдеще.“

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин