/ 50 килограма рециклирана пластмаса и материали на био основа в новото Volvo EX90

50 килограма рециклирана пластмаса и материали на био основа в новото Volvo EX90

Спомнете си хладното, гладко докосване на полираното камъче, което взехте, докато се разхождахте по морския бряг преди толкова много години. Или кадифената мекота на стария ви тъмнозелен фотьойл и как фините влакна нежно се триеха в пръстите ви.

Начинът, по който нашето съзнание пази спомени от всеки допир, е забележителен и точно тези простички съприкосновения ни напомнят за силата на докосването. Дори най-кратката връзка може да остави непреходно усещане, така че години по-късно да си го спомним така, сякаш го изживяваме днес.

Когато дизайнерите създават интериора на Volvo EX90 SUV, те избират материали, които създават незабравими впечатления. Материали от естествени, рециклирани и възобновяеми източници. Материали, които създават добро усещане и правят добро. Също като дизайна те са израз на ценностите и скандинавските корени на компанията.

„Работя с невероятен екип – те са силно мотивирани от ценностите на нашата марка и устойчивия дизайн“, казва Лиза Рийвс, ръководител на интериорния дизайн във Volvo Cars. „Работихме с цел да дадем нова дефиниция на лукса, като използваме повече устойчиви олекотени материали с премиум качество.“

Естествени, рециклирани и сертифицирани материали


Тази нова интерпретация на лукса означава, че конвенционалните тъкани отстъпват място на съвременния материал Nordico. Тапицерията Nordico, създадена от текстил, произведен от рециклирани материали като PET бутилки, както и био-базирани полимери от горите в Швеция и Финландия, задава нов стандарт за премиум интериорен дизайн.

„Нашите дизайнери положиха толкова много усилия в създаването на релефната структура, която усещате по повърхността на материала Nordico“, казва Лиза Рийвс, визирайки сложната текстура, наподобяваща миниатюрен пейзаж.

Друга опция за тапицерия на EX90 е сертифицираното от Nativa покритие от вълнен микс на седалката – тъкан, удостоверена съгласно строги стандарти за устойчивост относно хуманно отношение към животните, екологични и социални въпроси. Тя притежава също сертификат за експлоатационни показатели от Woolmark Company.

Заедно със сертифицираните от FSC дървесни панели в купето и мокетни стелки, частично състоящи се от регенериран полиамид, тези избори на материали гарантират, че Volvo EX90 се състои от почти 50 килограма рециклирана пластмаса и материали на био основа – най-голямото количество в гамата на шведите.

Volvo EX90 Ви позволява също да персонализирате интериора на своя автомобил, като изберете от седем различни „стаи“. Вдъхновена от скандинавския начин на живот и неговата близка връзка с природата, всяка стая носи различно настроение благодарение на добре обмислените дизайнерски решения по отношение на цветове, тапицерия и покрития. А със светодиодите SunLike, осветяващи купето с почти слънчева светлина и позволяващи по-естествено изразяване на цветовете, дървесната декорация и съвременните материали на Volvo EX90 се открояват по-ясно.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин