50 години Velar: историята на Range Rover

Land Rover стартира нова атракция за посетителите в завода си в Солихъл

0604
2017

Land Rover открива нова атракция за посетителите в процъфтяващия си завод в Солихъл. „Историята на Range Rover“ е интерактивна изложба, създадена да отбележи 50-тата годишнина на най-почитания луксозен SUV в света. Range Rover се произвежда в Солихъл от 1970 г., но историята му със завода датира от 1967 г., когато е замислен първият секретен прототип с кодово име Velar. Новата изложба ще отвежда посетителите на пътешествие във времето от създаването на автомобила в средата на 60-те години на 20-и век до представянето на Range Rover Sport и Range Rover Evoque. Кулминацията на изложбата е вълнуващото представяне на новия Velar, честващ истинския британски дизайн и инженерни решения.

Роджър Краторн е посветил 50 години служба на Land Rover и е участвал активно в създаването на изложбата. Той каза: „Изложбата разказва невероятната история на Range Rover, от оригиналния прототип на Velar до днешния нов модел. По времето, когато започнах своята кариера през 1967 г. като технически асистент в екипа на Velar, идеята не беше да се създаде луксозен автомобил. През тези 50 години Range Rover измина дълъг път. Искахме да създадем по-комфортен Land Rover, който да съчетава удобството на Rover с 4х4 проходимостта на Land Rover, за да задоволи растящия пазар на автомобили за свободното време.

Откриването на изложбата на Range Rover съвпада със стартирането на заводските обиколки на Velar в Солихъл. Velar е третият нов модел за една година, който ще започне да се произвежда в завода, след Jaguar F-Pace и новия Discovery. Velar се прави в един от най-големите цехове за алуминиеви каросерии в света, а красивите му довършителни детайли се добавят в многофункционален цех; има възможност за произвеждане на три различни SUV автомобила – всеки създаден по уникални спецификации на клиента.

Заводът в Солихъл е допринесъл за удвояване на продажбите и служителите на компанията през последните 5 години. Това подпомага възраждането на производството във Великобритания, стимулирайки британската икономика, като автомобилната компания осигурява 240 000 работни места в снабдителната верига. Семейството на Range Rover ежегодно внася 10 милиарда лири в британската икономика и е най-големият износител на луксозни автомобили във Великобритания.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин