50 години Velar: историята на Range Rover

Land Rover стартира нова атракция за посетителите в завода си в Солихъл


6
апр.
2017

Land Rover открива нова атракция за посетителите в процъфтяващия си завод в Солихъл. „Историята на Range Rover“ е интерактивна изложба, създадена да отбележи 50-тата годишнина на най-почитания луксозен SUV в света. Range Rover се произвежда в Солихъл от 1970 г., но историята му със завода датира от 1967 г., когато е замислен първият секретен прототип с кодово име Velar. Новата изложба ще отвежда посетителите на пътешествие във времето от създаването на автомобила в средата на 60-те години на 20-и век до представянето на Range Rover Sport и Range Rover Evoque. Кулминацията на изложбата е вълнуващото представяне на новия Velar, честващ истинския британски дизайн и инженерни решения.

Роджър Краторн е посветил 50 години служба на Land Rover и е участвал активно в създаването на изложбата. Той каза: „Изложбата разказва невероятната история на Range Rover, от оригиналния прототип на Velar до днешния нов модел. По времето, когато започнах своята кариера през 1967 г. като технически асистент в екипа на Velar, идеята не беше да се създаде луксозен автомобил. През тези 50 години Range Rover измина дълъг път. Искахме да създадем по-комфортен Land Rover, който да съчетава удобството на Rover с 4х4 проходимостта на Land Rover, за да задоволи растящия пазар на автомобили за свободното време.

Откриването на изложбата на Range Rover съвпада със стартирането на заводските обиколки на Velar в Солихъл. Velar е третият нов модел за една година, който ще започне да се произвежда в завода, след Jaguar F-Pace и новия Discovery. Velar се прави в един от най-големите цехове за алуминиеви каросерии в света, а красивите му довършителни детайли се добавят в многофункционален цех; има възможност за произвеждане на три различни SUV автомобила – всеки създаден по уникални спецификации на клиента.

Заводът в Солихъл е допринесъл за удвояване на продажбите и служителите на компанията през последните 5 години. Това подпомага възраждането на производството във Великобритания, стимулирайки британската икономика, като автомобилната компания осигурява 240 000 работни места в снабдителната верига. Семейството на Range Rover ежегодно внася 10 милиарда лири в британската икономика и е най-големият износител на луксозни автомобили във Великобритания.

Още по темата

Card image cap
Ето колко опасни са автомобилите без еърбег

26
сеп.
2017

Олдтаймери и стари употребявани автомобили – около 900 000 коли в Германия не притежават животоспасяващите въздушни възглавници. Видеоклип показва колко опасни са тези машини при инцидент

Card image cap
Късметлиите от „Златен волан на AUTO BILD”

24
ное.
2016

Който участва в избора на най-добрите автомобили за 2016-а, имаше уникалния шанс да получи невероятни подаръци – сред които комплект зимни гуми и ваучери за гориво. Taзи година броят на "гласоподавателите" беше рекорден

Card image cap
Глад за алкантара!

10
апр.
2018

Фирмата Alcantara трябва да отказва нови сделки заради голямата популярност на материала

Card image cap

В последния брой:

Архив >

usedTag: