50 ГОДИНИ RENAULT 5: ЗАВРЪЩАНЕ КЪМ ПОП КУЛТУРАТА С МНОГО ИЗНЕНАДИ

2101
2022

Суперавтомобилът празнува 50-ия си рожден ден! Забележителна възраст и въпреки това Renault 5 продължава да е все така актуален с предстоящото му прераждане, планирано през 2024 г. Истински символ на поп културата, с повече от 5 милиона броя, продадени в много страни по света.

За тази изключителна годишнина са предвидени и подобаващо амбициозни прояви. Предстои редовното участие на Renault в множество събития и инициативи в социалните мрежи през цялата година. 

Така от март NFT ще позволи на най-големите фенове да придобият художествени творби, направени в ограничени тиражи специално за Renault 5 и неговата вселена. Радостна и цветна вселена, смесваща произведения на изкуството с ретро маратонки и музика, която звучи от стар преносим касетофон.

Художникът Greg l’illustrateur ще създаде серия от произведения на тема Renault 5 и различните му изпълнения. 

Освен че официалният календар ще се развива според текущата програма, той ще бъде допълван и с различни събития и изяви, организирани по инициатива феновете!

ЯНУАРИ – Monte-Carlo Historique тръгва с летящ старт с участието на Renault 5 Alpine Group II, придружен от Renault 5 Turbo, като вторият ще бъде управляван специално за случая от Ален Серпаджи. 

– На 28-ми същия месец предстои излъчването на ексклузивен филм, направен в Stopmotion и по този повод ще бъде поставен специфичен хаштаг #50YEAR5, който да придружава всички инициативи през годината. 

МАРТ – На ежегодния салон за класически автомобили Retromobile 2022 в Париж, Renault ще представи самостоятелен щанд, изцяло посветен на Renault 5. От 16 до 20 март ще бъдат изложени дванадесет автомобила, с гост звезда Renault 5 Prototype, като предвестник на серийния модел през 2024 г. 

Цяла колекция от внимателно подбрани и специално проектирани предмети с изображения на Renault 5 за неговата 50-годишнина, ще бъде налична на щанда в Estafette-shop The Originals. 

– От същия месец на редовните инициативи с участието на NFT ще стане възможно придобиването на различни произведения на изкуството, създадени на тема Renault 5, което ще продължи през цялата година.

АПРИЛ – В помещенията на Renault Classic ще бъде открита изложба на най-емблематичните модели Renault 5. Тя ще бъде отворена за медиите, но ще бъде достъпна виртуално и за широката публика. 

ЮНИ – Създаване на оригинален концептуален автомобил в сътрудничество с известен дизайнер в ярка цветова гама, напълно в тон с поп стилистиката на седемдесетте години. 

– През същия месец ще бъдат реализирани и редица музикални инициативи, свързани с половинвековния юбилей

ЮЛИ – Поглед назад към кинематографичната кариера на една истинска звезда чрез интерактивна инсталация. 

СЕПТЕМВРИ – Изложба на Renault 5 в Ангулем на Circuit des Remparts.

НОЕМВРИ – Създаване на стопмоушън филм, посветен на състезателната кариера на Renault 5.

– Участие в изложението Epoqu’Auto в Лион с експозиция на няколко модела Renault 5.

Програмата ще бъде периодично обогатявана през цялата година.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин