5 ФАКТA за новите очила за данни

1604
2020

Smartglasses Light Drive наричат от Bosch Sensortec техника, която бива вградена в обикновена рамка за очила. По този начин спестява погледа в дисплея (на мобилния телефон.  

1. ИДЕЯ Посредством новоразработената система Light-Drive обикновените очила могат да се превърнат в очила за данни – без интегриране на камера и дисплей за останалите.

2.ФУНКЦИЯ Системата е с максимални размери 75 x 10 x 8 милиметра, тежи под десет грама и се побира в обикновено седло на очилата. Очилата трябва да бъдат свързани с мобилно устройство чрез например приложение за смартфон, за да могат да показват информацията. Очилата не притежават собствен интелект.

3.ТЕХНОЛОГИЯ Изображението с висока резолюция се прожектира посредством миниатюрен светлинен лъч директно върху ретината. Функциите се управляват посредством еднократно или многократни потупвания по седлото на очилата – познато ни е от безжичните слушалки.

4.ПРЕДИМСТВО Ясна видимост, никакви отблясъци или смущаващи отражения от слънчеви лъчи – а и ръцете ви остават свободни. Според производителя това увеличава безопасността при шофиране, когато извиквате информация от навигационната система или кратки новини.

5.ПЛАНОВЕ Bosch ще предлага Light Drive от 2021 г. като доставчик. Производителите на навигационни системи биха могли да разработват на базата на тази технология собствени продукти.  

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин