5 ФАКТА за Power Bank за автомобили


9
мар.
2020

Френска фирма иска да направи електромобилите годни за пътуване на дълги разстояния

1.КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ИДЕЯТА? Това е батерия на колела, която увеличава пробега. Ремаркето се нарича EP Tender и се произвежда от едноименния френски старт-ъп.

2.ЗАЩО Е НУЖНА ТАЗИ POWER BANK? Дори и най-актуалните електромобили могат да изминат по магистрала само 200 километра. Прекалено малко за дълги пътувания.

3.А СТАНЦИИТЕ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ? Не са с достатъчна наличност – така смятат хората от EP Tender. Освен това времето за зареждане на електромобила все още е дълго.

4.КЪДЕ Е ПРЕДИМСТВОТО? Старт-ъп-ът иска да изгради мрежа за даване под наем на такива ремаркета с батерии по главни транспортни пътища. Там водачите ще могат да сменят своята изтощена батерия на ремарке за заредена такава. Предимството: клиентите на електромобили, които изминават принципно по-къси разстояния, ще могат да изберат модел с по-малка батерия.

5.НА КАКЪВ ЕТАП Е ИДЕЯТА? Засега EP Tender тества прототип на това ремарке с батерии с капацитет 38 кВтч. на Renault Zoe. Фирмата възнамерява да стартира производството през 2022 г. Ремаркетата с батерии ще могат да се наемат онлайн. Освен годишната такса (40 евро) ще се плаща дневен наем (15 евро) и такса за смяна на рамеркето (5 евро). 

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >