5 ФАКТА ЗА ГИГАФАБРИКАТА НА TESLA В ГЕРМАНИЯ

2907
2020

Още през следващата година Tesla възнамерява да стартира производството на автомобили в новата си гигафабрика в Грюнхайде, Германия. Илън Мъск показа първите скици на фабриката.

1.КОГА ЩЕ СТАРТИРА ПРОЕКТЪТ? Към момента Tesla са получили разрешително за изкопните работи за основите от Областната служба за околна среда на провинция Бранденбург. Възраженията и обжалването са възможни до 3-ти септември. Производството на електромобилите ще стартира в края на 2021 г.

2.КАКВО МОЖЕ ДА НАПРАВИ TESLA КЪМ МОМЕНТА? С новото разрешително могат да бъдат изградени две трети от двете големи халета и междинната сграда на гигафабриката.  

3.КАКВО ЩЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА ВЪВ ФАБРИКАТА? Най-вече Model Y, SUV от среден клас. Почитателите на Tesla очакват по този начин качеството да се подобри, тъй като произвежданите в Щатите Model Y създават проблеми.

4.КОЛКО ХОРА ЩЕ РАБОТЯТ В ЗАВОДА? Ако всичко върви по план, то във фабриката и в дизайнерското студио за Tesla ще работят над 10 000 души.

5.КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ В БЪДЕЩЕ? Неотдавна Мъск публикува в Twitter, че си представя компактен модел на Tesla за Европа. Според него била добра идея тази кола да бъде създадена и произвеждана в Бранденбург.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин